E o zi de luni neobișnuit de agitată. Foarte multe meciuri au loc azi, unele chiar foarte interesante. Principalul eveniment al zilei vine de la Napoli, acolo unde avem parte de un adevărat ”Derby Scudetto” între Napoli și Inter, echipele din Serie A cu cele mai puține înfrîngeri și cele mai bune apărări. Sassuolo-Fiorentina e un alt duel interesant din partea de sus a clasamentului campionatului italian. Tot azi se mai joacă și un derby al Moscovei, Dinamo-Lokomotiv, dar și un duel tradițional al Tuciei, Fener-Trabzon. În Liga 1 de la noi, după ce ieri am consemnat primul meci al Stelei în calitate de gazdă la Pitești, azi avem parte de un joc al lui Dinamo în calitate de oaspete în ”Ștefan cel Mare”.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
SASSUOLO – FIORENTINA
Cu 22 de puncte în 13 etape, Sassuolo se află în zona cupelor europene. Stă bine în special datorită rezultatelor obținute pe teren propriu, unde este neînvinsă, cu două remize și patru victorii, ultimele două consecutive. Printre victimele sale s-au numărat Napoli, Lazio și Juventus. Nu marchează mult, neavînd vreun meci în care să fi dat mai mult de două goluri, dar o face des: în doar două meciuri nu a putut depăși defensiva adversă. Apărarea sa a rămas nebătută în cinci jocuri.
O vreme lider, Fiorentina este implicată în lupta pentru titlu. Vine după patru partide fără înfrîngere, cu trei triumfuri (două în deplasare) și o remiză. De ”afară” a revenit cu patru succese (trei la zero) și două eșecuri. A înscris în absolut toate meciurile, avînd al doilea cel mai bun atac, cu 26 de reușite.
Sezonul trecut, Sassuolo a remizat la Florența (0-0), însă a cedat acasă (1-3). Precedenta victorie împotriva Violei a fost în deplasare, 4-3 în mai 2014.
Ambele formații înscriu mai mult în repriza întîi. Principalii marcatori sînt Floro Flores, Sansone, cîte trei goluri, respectiv Kalinici (9), Babacar, Ilicici (cîte 4).
Absență importantă pentru formația pregătită de Eusebio Di Francesco, suspendatul Berardi. Nu pot evolua nici Terranova și Fontanesi, accidentați. Dincolo, antrenorul Paulo Sousa nu-l are la dispoziție pe polonezul Blaszczykowski, cu probleme medicale.
AICI GĂSIȚI COTELE LA SASSUOLO – FIORENTINA
NAPOLI – INTER MILANO
Duel la vîrf în Serie A. Pe ”San Paolo” se confruntă Napoli și Inter, două echipe aflate pe podium cu cele mai puține înfrîngeri după 13 runde, cîte una, și cu cele mai bune defensive, cu 8, respectiv 7 goluri încasate. Apărarea lui Napoli e imbatabilă de 467 de minute, iar cealaltă – de 384 de minute. Nu la fel stă situația la ofensivă: gazdele au înscris de 24 de ori, avînd al 3-lea atac, în vreme ce adversarii au făcut-o în numai 16 rînduri.
După primele runde dezamăgitoare, Napoli și-a revenit. Nu are decît un eșec, în runda inaugurală, de atunci realizînd 8 victorii și 4 remize. În numai două jocuri nu a marcat, iar în alte 8 nu a primit gol, ultimele 5 consecutiv. În precedentele 7 partide, Chiricheș și colegii lui au obținut 6 succese și un egal. A contat și forma arătată de Higuain (10 reușite, golgeterul campionatului) și Insigne (7), cel mai prolific cuplu din Serie A.
Inter a suferit unica înfrîngere acasă, 1-4 cu Fiorentina. A acuzat șocul, înregistrînd apoi trei egaluri la rînd. Apoi, însă, a avut patru triumfuri în serie fără gol primit (în total sînt 9). Ultimul a fost și cel mai detașat din actuala stagiune, 4-0 cu Frosinone. Celelalte 8 victorii au fost numai la limită. Totuși, Inter are un singur meci fără gol dat, un 0-0 pe ”San Siro” cu Juventus. Principalii marcatori sînt Icardi, cu 4 reușite, și Jovetici (3), dar primul a înscris doar în primele două etape.
Napoli a ieșit mai bine din disputele stagiunii anterioare, 1-0 acasă, 2-2 la Milano. Ba, n-a mai cedat în fața ”nerazzurrilor” din decembrie 2012, 1-2 la Milano. Iar Inter nu s-a mai impus pe ”San Paolo” tocmai din octombrie 1997, scor 2-0.
Roberto Mancini nu-l are la dispoziție pe Kondogbia, care e accidentat, în vreme ce Santon continuă să aibă ceva probleme fizice. La Napoli, Mertens și Gabbiadini sînt cu semne de întrebare.
AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – INTER
BRAGA – BENFICA
O dispută a extremităților propun Braga și Benfica, ocupantele locurilor 3 și 4. Gazdele dispun de cea mai bună apărare, cu doar patru goluri primite în zece etape. În schimb, formația din Lisabona are cea mai eficace linie ofensivă, cu 22 de reușite în 9 runde, fiind unica fără egal.
De 6 partide nu a mai pierdut Braga, cu patru victorii și două remize albe, una pe terenul lui FC Porto. În precedentele cinci meciuri nu a primit gol, iar acasă, unde a dat 15 din totalul de 17 goluri, a realizat patru victorii și un nul. Media de trei reuşite pe meci e cea mai bună din ediţia 1957-1958 încoace.
Benfica și-a revenit rapid după eșecul din derbyul cu liderul Sporting (0-3) și și-a trecut în cont două succese consecutive fără ca defensiva să-i cedeze vreodată. Una dintre victorii a fost în deplasare, unde a mai înregistrat două înfrîngeri, numai la zero.
Trei meciuri directe au fost în sezonul anterior. În campionat fiecare s-a impus acasă, Braga cu 2-1, iar Benfica la 2-0, prima triumfînd și în disputa de pe ”Da Luz” din Cupă, scor 2-1. Totodată, antrenorul gazdelor, Paulo Fonseca, nu a cedat niciodată în precedentele 9 meciuri contra omologului Rui Vitoria (patru victorii, cinci egaluri).
Braga nu-l are apt pe atacantul Rui Fonte, astfel că lîngă golgeterul Stojilkovici va apărea Hassan. Acesta are o revanșă de luat: în vara trecută, cînd era la Rio Ave, a fost dorit de Benfica, dar tranzacția a picat din cauza banilor, iar el a ajuns apoi la Braga pentru 700.000 de euro.
Cinci jucători accidentați sînt la Benfica, anume Silvio, Nelson Semedo, Luisao, Lindelof și Fejsa. Situația îl obligă pe Rui Vitoria să schimbe echipa pentru a opta oară în ultimele 9 meciuri, printre cei ce vor reintra titulari numărîndu-se Renato Sanches, Lisandro şi Andre Almeida.
AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAGA – BENFICA
FC VOLUNTARI – DINAMO
Reanimată de cînd a fost instalat pe bancă Gigi Mulțescu, FC Voluntari e singura formație din Liga 1 cu doar o victorie în 18 etape. Este, în schimb, fruntașă la egaluri, cu 8. Se găsește abia pe locul 13, penultimul, cu 11 puncte, mai ales din cauza defensivei, cea mai slabă din campionat, întrecută de 29 de ori. Totuși, a marcat mereu de 7 meciuri încoace, în precedentele trei de cîte două ori.
Dacă gazdele se luptă pentru evitarea retrogradării, Dinamo o face pentru intrarea în play-off. Înaintea etapei de afla în grafic, pe poziția a 5-a cu 30 de puncte, patru peste Craiova. Nu excelează nici în atac, nici în apărare și vine după două succese la rînd, ultimul în marele derby cu Steaua (3-1). Doar într-unul din ultimele 9 meciuri nu a primit gol.
Cu 2-2 a terminat Voluntari precedentele două partide. Jocurile de acasă le dispută chiar pe terenul lui Dinamo, unde a înregistrat un triumf, 6 remize și două înfrîngeri. Din deplasare, ”cîinii” lui Mircea Rednic s-au întors cu 6 egaluri, apoi un eșec și două succese.
În tur, Dinamo s-a impus cu 3-0 (Filip 33, Matei 56, Rotariu 64), în unicul precedent. Ambele formații înscriu mai des după pauză. Primii marcatori sînt Kone (3), respectiv Gnohere (7).
Mulțescu a declarat că se teme de arbitraje și susține că o știe bine pe Dinamo: ”Rednic mă poate surprinde doar dacă vine cu o strategie schimbată față de ceea ce a jucat pînă acum”. În trupa gazdelor s-au produs valuri după ce s-a anunțat că 9 dintre jucători vor pleca în iarnă. Printre cei numiți se regăsesc Elton și Nicolae Grigore.
”Ne așteaptă un meci foarte dificil. Trebuie să-l tratăm la fel de serios precum cel cu Steaua”, a zis mijlocașul dinamovist Anton. Oaspeții nu-l au la dispoziție pe Palici, suspendat, dar reintră Marc și Matei, care n-au avut drept de joc etapa trecută.
AICI GĂSIȚI COTELE LA FC VOLUNTARI – DINAMO
DINAMO MOSCOVA – LOKOMOTIV MOSCOVA
Dinamo Moscova nu are o viață liniștită. După 16 etape nu a adunat decît 19 puncte, ceea ce o plasează în apropierea zonei retrogradării. Dă, totuși, semne că se poate mai bine. În ultimele două partide a obținut patru puncte, dintr-un egal la Saransk și o victorie cu Kuban Krasnodar acasă, unde cedase în precedentele două vizite primite. În total, pe teren propriu a bifat trei succese, două remize și tot atîtea înfrîngeri.
Concitadina Lokomotiv, a treia poziție (30p), nu a putut profita de sincopele liderului ȚSKA, bătută în anterioarele două runde, și a suferit trei eșecuri de patru partide încoace, două acasă, plus un 2-6 cu Kuban la Krasnodar. Din deplasare a revenit cu cinci triumfuri (primele patru la rînd), plus o remiză și două insuccese.
Turul s-a încheiat nedecis, 1-1 (Corluka 61 – Morozov 45). Stagiunea trecută, Lokomotiv s-a descurcat mai bine, 4-2 în propriul fief și 2-2 ”afară”. Pe terenul lui Dinamo nu s-a mai impus din septembrie 2013, scor 3-1. Tot din acel an, dar în martie, datează și precedenta victorie a dinamoviștilor acasă, scor 1-0.
Ambele formații înscriu în special în repriza secundă. Golgeterul gazdelor este Kokorin, cu patru reușite, iar cel al adversarei – Niasse, cu șapte.
AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO MOSCOVA – LOKOMOTIV MOSCOVA
FENERBAHCE – TRABZONSPOR
Aflată pe poziția a doua, cu 27 de puncte în 12 meciuri, Fenerbahce este singura capabilă să țină pasul cu liderul Beșitaș. Pe terenul acestuia a suferit și singura înfrîngere din actuala ediție din SuperLig, 2-3. Oamenii portughezului Vitor Pereira nu stau extraordinar în atac, cu 19 goluri date, dar au a doua cea mai bună defensivă, întrecută de zece ori.
Patru victorii în ultimele cinci partide (patru cu doar un gol marcat) au obținut galben-albaștrii. Runda anterioară a cîștigat la Mersin cu 3-1, unica dată cînd au înscris mai mult de două goluri. Totuși, au punctat în fiecare joc, acasă fiind nebătuți: patru succese, trei la limită, și două remize.
Abia la mijlocul clasamentului, Trabzonspor a învins numai o dată în ultimele trei meciuri, chiar în cel precedent, 1-0 acasă cu Genclerbirligi. Pe teren străin a înregistrat trei victorii și trei eșecuri, unul în vizita trecută, 0-1 cu Basaksehir, unica partidă din precedentele 7 în care nu a izbutit să înscrie. Remarcabil, 87 la sută din totalul de 15 goluri le-a dat în repriza a doua.
Sezonul anterior au fost două de 0-0, scor consemnat în trei din ultimele patru dueluri directe. Precedentul succes al Fenerului e din martie 2014, 3-0 în deplasare, iar acasă – 2-0 în aprilie 2012. Trabzon n-a mai triumfat din august 2010, 3-2 acasă, iar pe ”Sucru Saracoglu” – tocmai din august 1997, scor 3-1. Pe aceeași arenă a marcat ultima dată în mai 2010, dispută încheiată 1-1.
Lasă un răspuns