Începînd de ieri, Costel Gâlcă este noul antrenor al celor de la Espanol. Club la care a jucat între 1997 și 2001, cîștigînd în 2000 o Cupă a Spaniei. Exact în această competiție se va așeza el pentru prima dată pe banca lui Espanol, împotriva celor de la Levante. În tur a fost 1-1, iar catalanii speră ca venirea tehnicianului român să aducă acel șoc pozitiv la echipă care să-i ajute să meargă mai departe. Tot azi mai sînt programate partide de Cupă din România, Italia, Franța, Germania.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
ESPANOL – LEVANTE, ora 22:00
La Barcelona se confruntă formațiile cu cele mai slabe apărări din Primera, Espanol, care a încasat 26 de goluri în 15 etape, și Levante, care a luat 27. În clasament, lucrurile stau altfel: gazdele ocupă locul 12, cu 17 puncte, în vreme ce adversarii din ”16”-imile Cupei sînt ultimii, cu doar 11 puncte. Turul s-a terminat nedecis, 1-1 (Marti 83 – Sylla 68), scor repetat ulterior în campionat, la Barcelona (Gerard Moreno 56 – Lerma 6).
Espanol nu a mai învins de 4 partide, în toate competițiile, cu două remize de 1-1 și două înfrîngeri cu 1-0. După ultima, cu Celta la Vigo, conducerea clubului l-a concediat pe antrenorul Sergio. Unul dintre cei vizați pentru înlocuire ar fi Costel Gâlcă.
Tot 4 meciuri fără victorie a înșirat și Levante, cu două eșecuri la la limită, plus ”dubla” cu Espanol. În duelurile directe, precedentul triumf al barcelonezilor datează din noiembrie 2014, 2-1 acasă, în timp ce valencienii nu s-au mai impus în fieful alb-albaștrilor din februarie 2012, scor 2-1. Este unicul lor succes din anterioarele 11 ”directe”. În general, în confruntările lor se înscrie constant, consemnîndu-se numai un 0-0 de 15 partide.
AICI GĂSIȚI COTELE LA ESPANOL – LEVANTE
RENNES – TOULOUSE, ora 22:00
De cinci meciuri nu a mai cîștigat Rennes. În acest interval, formația pregătită de Philippe Montanier a înregistrat patru remize între care s-a intercalat o înfrîngere, 0-1 acasă cu Marseille, în singurul joc din această serie în care nu a putut marca.
În privința partidelor de pe teren propriu situația este și mai grea: roș-negrii, locul 10 în Ligue 1, dar primii la egaluri (9), nu au mai învins pe ”Roazhan Arena” tocmai din 29 august, de la un 3-1 chiar cu adversara din ”optimile” Cupei Ligii, Toulouse. Atunci au înscris Yago (17 autogol), Armand (67), Sio (90), respectiv Braitwhite (5). Acea victorie a fost prima într-un duel direct după trei eșecuri consecutive.
Penultima în Ligue 1, Toulouse este fără triumf de două partide, de la un 3-0 pe terenul ”lanternei roșii”, Troyes. În ultimele patru partide a suferit un singur eșec, dar a marcat de fiecare dată. În acest sezon are o medie de 1,7 de goluri încasate pe meci.
În faza anterioră, Rennes s-a impus la Bastia, 1-0, în vreme ce Toulouse a trecut greu de Auxerre, 3-3/2-1 la loviturile de departajare. Gazdele nu știu dacă pot miza pe Armand, cu dureri musculare, în vreme ce, de la rivali, probleme medicale ridică Akpa-Akpro, Bodiger, Diop.
AICI GĂSIȚI COTELE LA RENNES – TOULOUSE
BORUSSIA MONCHENGLADBACH – WERDER BREMEN, ora 20:00
”Trebuie să ne trezim din nou. Avem nevoie de altă față”, a zis mijlocașul Xhaka după ce Monchengladbach tocmai a pierdut în Bundesliga după zece runde (8 victorii), 0-5 la Leverkusen. Nu mai cedase la o asemenea diferență din septembrie 2012, 0-5 la Dortmund. Acest eșec a fost al doilea consecutiv în toate competițiile, după 2-4 ”afară” cu Manchester City în Ligă, înainte de care avea 12 partide fără înfrîngere pe plan intern și internațional, nemarcînd doar în două.
Adversara din ”optimile” Cupei, Bremen, aleargă de cinci partide după o nouă victorie, de la 2-1 la Augsburg. În precedentele trei partide a înscris mereu, ultimele două terminate 1-1.
Căzută de pe locul 3 pe 5, Borussia are al 3-lea atac din Bundesliga, cu 31 de goluri, dar și una dintre cele mai modeste defensive, întrecută de 28 de ori. Werder (a 14-a poziție) stă rău la ambele capitole, golaveraj 16-30 după 16 etape.
Cele două formații s-au înfruntat pe 30 august în campionat. Bremen nu a iertat pe teren propriu și a triumfat cu 2-1 (Johannsson 39 penalty, Vestergaard 53 – Stindl 45). Ultimul succes al Borussiei a fost ”afară”, 2-0 în mai 2015, iar acasă – 4-1 în decembrie 2014. Werder nu s-a mai impus la Monchengladbach din octombrie 2010, scor 4-1.
Cîte două faze au avut de depășit fiecare. Pînă acum, Borussia a cîștigat la Gelsenkirchen, 2-0 cu Shalke, și la St. Pauli (4-1), în timp ce Bremen le-a învins pe FC Koln (1-0) și la Wurzburger (2-0 prelungiri).
AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – WERDER BREMEN
INTER MILANO – CAGLIARI, ora 22:00
Inter tocmai a obținut o a doua victorie detașată din actualul sezon, 4-0 la Udine, în primul meci în care a înscris de două ori în prima repriză. Din cele 11 succese din Serie A, unde-i lider cu patru puncte peste Fiorentina, 9 au fost la limită, 8 cu 1-0. Nu a primit gol de două jocuri, după al doilea eșec stagional, 1-2 la Napoli, avînd cea mai bună defensivă din Serie A, învinsă de numai 9 ori în total și rămasă neîntrecută în 11 partide, record în primele 5 ligi continentale, alături de Angers. A și marcat însă constant, cu excepția unui 0-0 acasă cu Juventus, 7 din cele 22 de reușite fiind în ultimul sfert de oră.
Pe locul secund în Serie B, Cagliari nu a pierdut de trei meciuri, cu o victorie și două remize, ambele 1-1. În precedentele 11 jocuri nu a fost bătută decît o singură dată. De patru partide înscrie mereu, contînd pe cea mai eficientă linie ofensivă, cu 35 de goluri în 18 etape.
Tot de trei jocuri nu a mai cedat Cagliari pe terenul Interului. Sezonul trecut, la finalul căruia au retrogradat, roș-albaștrii au dat lovitura și au cîștigat cu un neverosimil 4-1, în septembrie 2014. Anterior, ei realizaseră două remize contra ”nerazzurrilor” pe ”San Siro”, 1-1 și 2-2. Precedentul lor eșec la Milano datează din noiembrie 2011, scor 1-2.
Dacă Inter intră în cursă în Cupă odată cu ”optimile”, Cagliari a avut de depășit alte trei tururi. Întîi a triumfat acasă, 5-0 cu Virtus Entella, apoi s-a impus în deplasare, 1-1/4-2 după penaltyuri la Trapani și 1-0 la Sassuolo.
AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER MILANO – CAGLIARI
DINAMO – ASTRA GIURGIU, ora 20:30
Cel mai tare ”sfert” din Cupa României are loc în ”Ștefan cel Mare”. Dinamo se află pe locul 3 în Liga 1, cu al 3-lea cel mai bun atac, 29 de goluri date, și se înfruntă cu liderul Astra, cu a doua linie ofensivă, 37 de reușite, dar și cu cea mai fragilă apărare dintre primele 9 clasate, învinsă de 25 de ori.
”Cîinii” vin după 6 partide fără eșec, cu 5 victorii și un egal în singurul meci din serie în care n-a izbutit să înscrie, 0-0 acasă cu CSMS Iași. În schimb, giurgiuvenii nu au pierdut de 9 jocuri, în toate competițiile. Ei au marcat mereu în ultimele 18 meciuri în toate întrecerile, de la 0-2 la Alkmaar în Europa League. Pe plan intern a punctat fără excepție într-un total de 26 de partide: 22 în Liga 1, două în Cupă, două în Cupa Ligii.
Cele două rivale s-au întîlnit pe 30 octombrie, iar Astra a triumfat cu 1-0 (Filipe Teixeira 82). Aceasta cîștigase de două ori și sezonul trecut, 6-1 acasă, 2-0 la București. Precedentul succes al lui Dinamo s-a produs în martie 2014, 2-0 pe teren propriu. În actuala ediție din Cupă, gazdele au trecut anterior de Brăila (3-2) și Pandurii (3-2). Adversara le-a depășit pe Brînceni (5-0) și pe FC Brașov (4-3 după prelungiri).
”Astra este o echipă foarte bună, cu un antrenor inspirat. Trebuie să fim pregătiți și de prelungiri, chiar și de penalty-uri. Nu am ambiția să îl bat pe Șumudică, eu vreau performanță”, a zis antrenorul dinamovist Mircea Rednic. El mizează și pe golgeterul Gnohere (11 reușite stagionale în toate competițiile), care a fost suspendat runda trecută din Liga 1, la 2-1 cu Pandurii. Șumudică se bazează pe forța ofensivă a echipei sale, în care Budescu și Alibec au înscris de cîte 8 ori, iar Daniel Niculae a dat un gol și o pasă decisivă în week-end, la 3-1 cu Petrolul.
AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – ASTRA GIURGIU
Lasă un răspuns