”Derby della Madoninna” este o confruntare ce stîrnește întotdeauna interes, indiferent de situația prin care trec cele două combatante. Altădată chiar o semifinală de Champions League, Milan-Inter de azi aduce față-n față două echipe în mare nevoie nu doar de puncte, ci și de confirmări. Ceva mai devreme, tot în Serie A, liderul la zi, Napoli, încearcă să-și păstreze prima poziție în meciul cu Empoli, fosta echipă a lui Maurizio Sarri. În programul zilei de azi regăsim și un foarte dur examen pentru Costel Gâlcă, Espanol mergînd pe ”Bernabeu” cu foarte multe probleme de lot pentru a întîlni Real Madrid. Azi joacă și Bayern în Bundesliga, Ligue 1 propune o confruntare europeană între St. Etienne și PSG, în vreme ce fotbalul englez e ocupat cu Cupa Angliei.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
MK DONS – CHELSEA, ora 18:00 (Cupa Angliei)
Cum titlul a devenit o țintă compromisă, în Premier League fiind abia pe locul 13, cu 28 de puncte în 23 de etape, Chelsea se axează pe cucerirea Cupei, singurul trofeu la care mai poate spera în actuala stagiune. După 2-0 acasă cu Scunthorpe, londonezii au parte în ”16”-imi de un nou adversar din ligile inferioare, Milton Keynes Dons.
Pe a 20-a poziție în divizia a doua, cu 26 de puncte adunate în 28 de jocuri, gazdele au înregistrat două victorii la zero urmate de o înfrîngere în ultimele trei meciuri. De 6 partide încoace numai o dată nu au marcat. Destul de greu se descurcă pe teren propriu, unde, în total, au bifat 9 succese, o remiză și 8 eșecuri. Tot acasă au suferit cele mai drastice înfrîngeri stagionale, 0-6 cu Southampton în Cupa Ligii, 0-5 cu Burnley în campionat, după ultima fanii strigînd jucătorilor că ”sînteți o rușine”. În faza precedentă a trecut de Northampton, 2-2, apoi 3-0 la rejucare.
Pusă pe linia de plutire de Guus Hiddink, înlocuitorul demisului Jose Mourinho, Chelsea nu a cedat deloc în 8 jocuri cu olandez pe bancă, în toate competițiile. Precedenta dispută a cîștigat-o în deplasare, 1-0 cu Arsenal, iar de cinci partide înscrie constant. Tot ”afară” au înregistrat ”albaștrii” și anterioara înfrîngere, 1-2 la Leicester. În total, de pe teren străin au revenit cu cinci victorii, cinci remize și șase eșecuri: în cinci meciuri nu a marcat, în alte 6 nu a luat gol, inclusiv ultimele trei.
Cele două formații nu s-au mai înfruntat pînă acum. Dacă Dons nu se confruntă cu probleme deosebite de lot, nici Chelsea nu-și face mari griji, numai Falcao și Remy avînd probleme medicale.
AICI GĂSIȚI COTELE LA MK DONS – CHELSEA
ST. ETIENNE – PSG, ora 22:00
Una dintre cele mai imprevizibile formații din actuala Ligue 1 este St. Etienne, capabilă să piardă cu ultima clasată ori să bată vreo fruntașă. Pe locul 6 în campionat înaintea rundei a 23-a, cu 33 de puncte, alb-verzii nu se pot lăuda nici cu atacul, nici cu defensiva, golaveraj, 25-25. În ultima perioadă a alternat eșecurile cu victorii ori egaluri. De două ori s-au înclinat pe teren propriu, ultima dată pe 29 noiembrie, 0-2 cu Marseille, în singurul meci de acasă fără gol dat. De atunci și-au trecut în cont trei victorii și o remiză. În jumătate din cele 22 de runde scurse nu au înscris decît cîte o dată.
Lider neînvins, cu 60 de puncte, PSG posedă cel mai bun atac și cea mai bună apărare (13 meciuri fără gol luat), golaveraj 56-10. În întregul sezon nu a cedat decît șase puncte în urma a trei egaluri, două în deplasare: cel de la Angers, 0-0, e unicul meci intern în care nu a putut înscrie.
Elevii lui Laurent Blanc s-au impus greu în turul de pe ”Parc des Princes”, 1-0 (Cavani 86). Ultima victorie a lui St. Etienne a fost la Paris, 2-1 în noiembrie 2012. De atunci, în toate competițiile, s-au înregistrat trei egaluri și 8 succese ale parizienilor. Precedentul triumf al alb-verzilor acasă datează din septembrie 2008, scor 1-0, după care au bifat cinci nuluri și trei insuccese.
Polomat, Tannane, Hamouma, Assou-Ekotto, Clerc și Beric au probleme medicale la gazde. PSG nu se poate baza pe Van der Wiel, Pastore, Sirigu, David Luiz, Thiago Silva, Verratti, Lavezzi și Marquinhos. Va juca în schimb Ibrahimovici, care are în St. Etienne victima favorită în Franța, suedezul marcîndu-le verzilor 12 goluri în 11 întîlniri la care a participat.
AICI GĂSIȚI COTELE LA ST. ETIENNE – PSG
BAYERN MUNCHEN – HOFFENHEIM, ora 18:30
Bayern și-a mai pierdut din apetitul ofensiv. După unicul eșec din actuala Bundeliga, 1-3 la Monchengladbach, echipa condusă de Pep Guardiola a cîștigat următoarele trei runde, dar două la limită și în nici una cu mai mult de două goluri date. Rămîne însă prima nu doar în clasament, cu 49 de puncte în 18 jocuri, ci și la atac și la apărare, într-un golaveraj 48-9. Bavarezii au triumfat în toate cele 9 meciuri de acasă, cu 32 de goluri date și 3 încasate. Per total, numai o dată nu au marcat, la un 0-0 la Frankfurt.
Pe ”Allianz” se prezintă Hoffenheim, pe a 17-a poziție, penultima, în clasament, înaintea etapei a 19-a. Aceasta are cele mai puține victorii, două, cele mai multe egaluri, 8, dar și cel mai slabă linie ofensivă, cu 18 reușite. Contează, totuși, pe cea mai bună apărare de la locul 12 în jos, întrecută de 26 de ori. Și-a mai revenit de cîtva timp: în precedentele cinci meciuri a pierdut doar o dată, plus o victorie și trei egaluri. Celălalt triumf l-a obținut în deplasare, de unde s-a mai întors cu trei nuluri și cinci înfrîngeri, cu 8 goluri înscrise și 13 primite.
În tur, Bayern s-a detașat greu, 2-1 (T. Muller 41, Lewandowski 90 – Volland 1), cu un sezon mai devreme cîștigînd de două ori, 4-0 acasă, 2-0 ”afară”. Doar în martie 2014 a scăpat Hoffenheim nebătută la Munchen, meci terminat atunci egal, 3-3.
Muți jucători cu probleme medicale la gazde: Ulreich, Benatia, J. Boateng, Rafinha, Gotze, Green, Ribery, Weinrauch. Incert este Robben, putînd reveni Bernat. Dincolo, lipsesc Herdling și Nazario, ambii accidentați, incet fiind Strobl.
AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN MUNCHEN – HOFFENHEIM
NAPOLI – EMPOLI, ora 16:00
La șefie după 21 de etape, cu 47 de puncte, Napoli nu-și permite să calce strîmb în condițiile în care Juventus s-a tot apropiat. Cu cel mai puține eșecuri, două, formația pregătită de Maurizio Sarri contează pe cel mai bun atac, 45 de reușite, dar și pe a treia defensivă, învinsă de numai 18 ori. După înfrîngerea de la Bologna (2-3) a realizat o remiză albă, apoi cinci victorii consecutive, cu 14 goluri date și 6 încasate, înscriindu-se de ambele părți. Pe teren propriu nu a cedat deloc, cu două remize și 8 succese, doar o dată nemarcînd.
Fără a excela nici în ofensivă, nici în apărare, golaveraj 27-26, Empoli nu a pierdut de trei partide, cu un triumf urmat de două remize. În precedentele 9 runde nu s-a înclinat decît o dată, 0-1 acasă cu Inter, iar de 15 partide încoace numai o dată nu a înscris. Ocupanta locului 8, cu 32 de puncte, înaintea etapei, vine după 7 jocuri în deplasare fără eșec, cu trei egaluri și patru victorii, trei cu 1-0.
Cu o remiză s-a încheiat confruntarea din tur, 2-2 (Saponara 3, Pucciarelli 18 – Insigne 7, Allan 5). Sezonul trecut, Empoli s-a comportat mai bine: 2-2 la Napoli, 4-2 acasă. Ultimul său succes pe ”San Paolo” a fost în februarie 2008, scor 3-1. Precedentul triumf al lui Napoli acasă datează tocmai din decembrie 1999, 1-0 în Serie B.
Ambele formații beneficiază de jucători excelenți în față. La Napoli se remarcă Higuain, cu 21 de goluri, și Insigne (9 reușite, 8 pase decisive), iar la Empoli – Maccarone (9 goluri, două pase) și Saponara (5 goluri, 7 pase). De la prima lipsește doar Grassi, accidentat, la cealaltă fiind numai un incert, Costa.
AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – EMPOLI
AC MILAN – INTER MILANO, ora 21:45
”Derby della Madonnina” găsește cele două protagoniste pe poziții apropiate înaintea etapei a 22-a, Milan pe locul 6, iar Inter – pe 4. La puncte însă, distanța este mai mare: gazdele au adunat 33, în vreme ce rivala contează pe 41.
Suferind și în atac, și în apărare (golaveraj 29-25), Milan caută să urce în zona cupelor europene. Două egaluri și o victorie și-a trecut în cont după precedentul eșec, 0-1 cu Bologna, al doilea eșec stagional pe teren propriu, pe lîngă două remize și 6 triumfuri. Nu a marcat în 7 din cele 10 runde de acasă, unde a bifat cel mai drastic insucces din actuala Serie A, 0-4 cu Napoli.
Inter deține una dintre cele mai modeste linii ofensive, 26 de reușite, dar mizează pe cea mai bună apărare, învinsă de numai 14 ori și cu 12 partide fără gol luat. De trei runde nu a mai cîștigat: după 0-1 acasă cu Sassuolo au urmat două de 1-1. Precedentul succes l-a realizat în deplasare, 1-0 la Empoli. Doar la Napoli (1-2) a cedat ”afară”, plus trei egaluri și șase victorii. În numai două din totalul de 21 de etape nu a înscris, dar mai mereu puțin: în 17 jocuri a dat doar cîte un gol.
În tur, Inter s-a impus cu 1-0 (Guarin 58). Acum un sezon, Milan a învins acasă cu 1-0 și a remizat în deplasare, 0-0. Ultimul succes al ”nerazzurrilor” pe terenul ”Diavoluli” s-a produs în octombrie 2012, scor 1-0. În anterioarele 9 ”directe” au fot cinci rezultate de 1-0, două de 1-1 și un 0-0.
Menez și Ely lipsesc de la Milan, incert fiind Diego Lopez. Antrenorul Sinisa Mihajlovici înclină să conteze în atac, lîngă Bacca, pe Luiz Adriano, după ce s-a arătat dezamăgit de Niang, iar în linia mediană l-ar introduce pe Kucka pentru a-i oferi mai multă forță echipei.
Fără a avea probleme de efectiv, numai Perisic fiind incert, Roberto Mancini se află încă în căutarea formulei cîștigătoare. De la startul stagiunii a folosit nu mai puțin de 7 sisteme de joc, nici unul satisfăcîndu-l. Cel mai mult îi dă bătăi de cap mijlocul: de exemplu, trio-ul Medel – Feipe Melo – Kondogbia a fost anulat recent de Juventus în Cupă (0-3), avînd puțină creativitate, dar multe erori. În mod normal, n-ar avea cum să lipsească din primul ”11” noul sosit de la Sampdoria, Eder, brazilianul naturalizat italian.
AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – INTER MILANO
REAL MADRID – ESPANOL, ora 21:30
Aflată în urmărirea Barcelonei și a lui Atletico, Real Madrid nu-și permite să slăbească ritmul. Pe locul 3 cu 44 e puncte, cu un decalaj de patru lungimi înaintea etapei a 22-a, madrilenii beneficiază de cel mai bun atac, 58 de goluri, dar au necazuri în defensivă, întrecută de 20 de ori. Două egaluri și patru victorii au obținut după al treilea, și ultimul, eșec, 0-1 la Villarreal, unicul meci din precedentele 9 în care nu au marcat. Cinci puncte au pierdut acasă dintr-un 0-0 cu Malaga și un 0-4 cu Barcelona, unicele dispute de pe ”Bernabeu” în care n-au înscris. După înfrîngerea cu catalanii au realizat cinci succese la rînd pe teren propriu, cu 27 de goluri date și 5 încasate.
Avînd una dintre cele mai slabe ofensive, dar și defensive, golaveraj 20-35, Espanol nu a mai triumfat de cinci runde, cu două egaluri și trei eșecuri, în precedentele trei dînd și luînd gol mereu. 1-0 acasă cu Las Palmas rămîne și singurul succes al echipei antrenate de Costel Gâlcă din anterioarele 9 etape (trei remize, cinci insuccese). De două ori s-a impus ”afară”, plus 9 eșecuri (cele mai multe din actuala Primera), ultimele 7 consecutive: nu a mai înșiruit 8 din 2002.
În tur, Real a bifat cel mai categoric triumf stagional din deplasare, 6-0 (Cristiano Ronaldo 7, 17 penalty, 20, 61, 81, Benzema 28). Madrilenii s-au impus clar și sezonul trecut, 3-0 pe ”Bernabeu”, 4-1 la Barcelona. Precedenta victorie a lui Espanol a fost un 2-1 în octombrie 2007: de atunci s-au consemnat 15 succese ”blanco” și 3 egaluri, în toate competițiile. Madrilenii au cele mai multe triumfuri all-time în Primera chiar contra alb-albaștrilor, 96. Lor le-au dat și cele mai multe goluri, 359.
Două absențe importante la Real, anume Bale și Pepe. În schimb, a fost recuperat Sergio Ramos. Foarte multe probleme la Espanol. Gâlcă nu-l are la dispoziție pe marcatorul Caicedo, principala sa armă ofensivă. Arbilla e și el indisponibil, iar Asensio și Burgui nu pot fi folosiți pentru că sînt împrumutați chiar de la Real Madrid și există o clauză în contractul lor. Probabil că în atac, în locul lui Caicedo, Gâlcă îl va folosi pe Hernan Perez. Tehnicianul român contează pe cei doi nou sosiți, Duarte și ex-stelistul Arlauskis, doar primul, fundaș central la origine, avînd șanse să joace de la început, însă în banda stîngă.
Lasă un răspuns