Juventus se înfruntă cu coșmarul Bayern. Torinezii nu au mai pierdut acasă în Europa de 16 meciuri (10 victorii), de la un 0-2 înregistrat chiar contra bavarezilor în aprilie 2013, în ”sferturile” Ligii, după ce fuseseră învinși și la Munchen cu același scor. Mai mult, ”Bătrîna Doamnă” nu a cedat decît de două ori în precedentele 45 de meciuri continentale de pe teren propriu și de fiecare dată învingătoarea sa s-a numit Bayern.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
La ultimul duel direct, pe cele două bănci stăteau Antonio Conte și Jupp Heynckes. Atunci, Juve n-a avut nici o șansă, mai ales că a plecat la drum cu handicapul unui gol timpuriu încasat pe ”Allianz Arena”, la o mare greșeală a lui Buffon. Acum, cu Massimiliano Allegri și Pep Guardiola pe cele două bănci lucrurile nu mai par la fel de clare în favoarea bavarezilor. Juve a crescut mult după schimbarea antrenorului, iar Bayern se prezintă, cel puțin pentru această primă confruntare, cu mari probleme în defensivă.
Pe locul 2 a încheiat Juventus grupa D, în care a suferit un singur eșec, 0-1 ”afară” cu FC Sevilla, în ultima rundă. Aceea a rămas unica înfrîngere a trupei lui Massimiliano Allegri din ultimele 14 meciuri, în toate competițiile, cu 13 victorii la rînd și un egal, bifat chiar week-end-ul trecut, 0-0 la Bologna în Serie A. De alte 9 meciuri nu a primit gol. Acasă nu s-a înclinat decît în prima etapă din campionat, 0-1 cu Udinese, insucces urmat de 3 remize și 13 triumfuri, precedentele 11 la rînd, 6 dintre acestea la zero.
Spre deosebire de Conte, Allegri a fost un susținător al sistemului cu 4 oameni în apărare, pe care l-a susținut de cîte ori a avut ocazia. Fără ca asta să însemne că modulul cu 3 fundași centrali era complet dat la o parte, ba chiar în ultimul timp recîștigase terenul pierdut și devenise de bază. Absența lui Chiellini, completată de cea a lui Caceres, ce ar fi putut intra într-o eventuală linie de 3 ”centrali”, îl aduce pe Allegri în situația de a repeta formula de 4 din partida cîștigată cu Napoli. Va fi însă mult mai greu. Diferența va veni din cele două benzi, acolo unde Lichtsteiner și Evra vor avea adversari ceva mai periculoși decît cu Napoli, căci Douglas Costa și Robben au argumente în plus să-i destabilizeze pe cei doi față de Insigne și Callejon. În plus, cînd atacă, Bayern atacă în haită, se desface pe toată lățimea terenului, grație acestui sistem 4-1-4-1 pe care l-a gîndit Guardiola, prin care Thomas Muller apare deseori la finalizare, completînd perfect mișcările lui Lewandowski în cîmp. De la Xabi Alonso în sus, bavarezii au o capacitate ofensivă incredibilă.
Problema lui Guardiola ar putea veni în această seară de la apărare. Lipsesc Boateng, Javi Martinez și Badstuber, iar Benatia și Serdar Tasci nu oferă prea multe garanții într-un duel atît de tare. Benatia n-a mai jucat din decembrie, Tasci de asemenea, astfel că tot pe umerii tînărului Kimmich va cădea greul defensivei. E de presupus că el și Alaba vor alcătui cuplul de fundași centrali, chit că Guardiola a dat de înțeles că și fostul juventin Arturo Vidal ar putea să preia acest rol, pe care a mai jucat în trecut. A ghici primul ”11” al lui Bayern a devenit, în epoca Guardiola, un demers extrem de dificil, chiar și atunci cînd tot lotul era valid.
Pe prima poziție în grupa F, Bayern este imbatabilă de 10 jocuri (9 victorii), indiferent de întrecere, de la un 1-3 la Monchengladbach, unica înfrîngere din Bundesliga. Al doilea eșec stagional, tot în deplasare, l-a suferit în grupele Ligii cu Arsenal, 0-2 la Londra. Pe lîngă acestea, din deplasare a mai revenit cu 13 triumfuri și două remize albe. Doar o dată nu au înscris bavarezii de 16 meciuri încoace.
Față de meciul cu Napoli, la Juventus ar putea apărea în atac Mandzukic. Nu doar pentru că a jucat la Bayern și ar vrea să-i demonstreze lui Guardiola că ar fi putut conta pe el, ci și datorită stilului său de joc, în contextul problemelor din defensiva bavarezilor. Cum e greu de crezut că Juve va încerca să se bată de la egal la egal cu Bayern în privința posesiei, pasa lungă pe un vîrf masiv poate fi o soluție viabilă de ieșire din apărare în anumite momente. În plus, prezența croatului aduce un avantaj torinezilor și la fazele fixe.
Dacă ultima confruntare cu Bayern s-a încheiat rău pentru Juventus, nici din precedenta nu ieșise prea bine: 1-4 acasă și 0-0 la Munchen în grupele Ligii 2009-2010. Din noiembrie 2005 datează anteriorul succes al italienilor, 2-1 pe teren propriu în faza grupelor, după ce pierduseră la același scor în Germania. Prima înfruntare fusese în grupele din 2004-2005, cînd Juventus s-a impus în ambele manșe cu 1-0. Pentru bavarezi, anterioara vizită în Peninsulă a fost de senzație: 7-1 cu AS Roma în grupele Ligii 2014-2015.
AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – BAYERN
Lasă un răspuns