SUPERCUPA DESCHIDE BALUL ÎN ROMÂNIA

SUPERCUPA DESCHIDE BALUL ÎN ROMÂNIA

Vacanța s-a terminat, sezonul 2016-2017 poate începe și în România. Iar primul episod este tradiționala Supercupă ce le aduce față-n față pe Astra, campioana, și pe CRF Cluj, deținătoarea Cupei. Meciul va avea loc la Cluj și va fi urmat duminică de finala Cupei Ligii dintre Steaua și Chiajna. Tot în acest week-end debutează în campionatul Danemarcei și FC Copenhaga, probabil viitorul adversar al celor de la Astra în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Programul mai cuprinde și primul ”clasic” al Ucrainei, Șahtior-Dinamo Kiev, după mult timp fără implicarea lui Mircea Lucescu, dar și un derby interesant la Rio, Botafogo-Flamengo. Detalii mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

ASTRA GIURGIU – CFR CLUJ, ora 21:45 (ROMÂNIA SUPERCUPA)

Supercupa deschide sezonul în România

Campioana României, Astra, și CFR Cluj, câștigătoarea Cupei (2-2/5-4 la penalty-uri cu Dinamo), se bat pe ”Cluj Arena” pentru primul trofeu stagional, Supercupa României. Giurgiuvenii s-au mai aflat o dată în această postură și au triumfat, 1-1/5-3 pen. cu Steaua în 2014. Dincolo, ardelenii au mai disputat Supecupa în 3 rânduri, pe care au câștigat-o în 2009 și în 2010, dar au ratat-o în 2012, toate aceste 3 jocuri terminându-le numai la loviturile de departajare.

Astra a încheiat sezonul trecut cu un eșec, 0-2 pe terenul Pandurilor, precedat de 3 victorii consecutive. În perioada de pregătire din această vară a disputat 6 partide amicale și nu a pierdut nici una: bilanțul a fost de două egaluri, cu Sturm Graz și Maribor, și 4 victorii, între care un 1-0 cu campioana Danemarcei, FC Copenhaga.

CFR a avut un traseu contrastant în finalul stagiunii anterioare, când a bătut cu 4-0 Craiova și a pierdut la același scor la Botoșani. În meciurile de verificare din vară nu a cedat deloc, ba nici nu a primit vreun gol, deși a întâlnit adversari incomozi. Au fost întâi 3 victorii (2-0 cu Rudar Velenje, 2-0 cu Vorskla Poltava, 1-0 cu Dinamo Moscova), apoi a venit un 0-0 cu Zoria Lugansk.

Astra nu-l va avea pe bancă pe antrenorul Marius Șumudică, suspendat, iar de pe teren va lipsi Alibec, accidentat. Probleme medicale mai ridică Dandea și Daniel Niculae. În privința lotului, giurgiuvenii i-au adus pe Vangjeli (Skenderbeu), Balaure (Baia Mare), Fabricio (liber de contract), plecând Queiros (Chaves), I. Roșu (Berliner AK), V. Găman (Karabukspor).

Clujenii au schimbat recent antrenorul, portughezul Toni Conceicao fiind înlocuit cu Vasile Miriuță. Față de sezonul precedent, în lot figurează un singur nou-venit, Peteleu (Petrolul). Pe de altă parte, ei s-au despărțit de Gomelt, Beleck (împrumuturi expirate), Vitor Bruno, D. Coelho (contracte reziliate), Carter (contract expirat).

Cu remize s-au terminat cele două dueluri directe din sezonul trecut, 1-1 la Cluj și 2-2 la Giurgiu. Cu o stagiune mai devreme, CFR fusese mai bună, 4-1 acasă și 1-0 în deplasare. Ultimul succes al Astrei s-a consemnat în aprilie 2014, scor 1-0 pe propria arenă. În total, în toate competițiile, au existat 17 precedente, cu avantaj ardelean: 6 victorii, 4 eșecuri, 7 egaluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ASTRA GIURGIU – CFR CLUJ

 

AALESUND – ROSENBORG, ora 19:00 (NORVEGIA ELITESERIEN)

Liderul Rosenborg caută să-și mențină poziția

Rosenborg este foarte decisă să-și apere titlul cucerit în 2015. După 15 etape, formația din Trondheim este lider cu 36 de puncte, 3 peste Odd. De partea cealaltă, cu 12 de puncte, gazdele de la Aalesund ocupă doar a 14-a poziție, de baraj pentru evitarea retrogradării.

Într-o reflectare a posturii din clasament, Aalesund deține a doua cea mai  fragilă apărare, cu 26 de goluri încasate, în atac stând ceva mai bine, cu 18 reușite. Nu a mai învins de 3 runde, cu un egal urmat de două eșecuri cu câte 4 goluri primite. Ba, un 1-0 la Bodo Glimt este singura victorie din ultimele 8 jocuri, 5 dintre ele pierdute și doar una încheiată fără să fi luat gol. În precedentele două partide de acasă a remizat: de 6 vizite primite încoace nu s-a impus decât o dată, dar categoric, 6-0 cu Tromso.

Cea mai bună și în ofensivă, și în defensivă, golaveraj 30-9, Rosenborg s-a înclinat doar o dată în actuala campanie. Acest lucru s-a întâmplat chiar în runda inaugurală, 0-1 la Odd, după care au urmat 3 egaluri, două în ultimele 4 jocuri, și 11 victorii: 13 din aceste dispute le-a terminat cu gol dat, iar alte 7 cu defensiva intactă. După acel eșec, din deplasare s-a mai întors cu 3 succese și tot atâtea remize, inclusiv în ultimele două deplasări (1-1, apoi 0-0).

Greu s-a impus Rosenborg în tur, scor 1-0 (Reginiussen 69). Oricum, ”alb-negrii” sunt neîntrecuți în campionat tocmai din iulie 2005, 1-2 la Aalesund. Din acel moment au realizat 12 triumfuri, inclusiv în anterioarele 4 dueluri directe (toate câștigate la zero), și 7 egaluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AALESUND – ROSENBORG

 

FC COPENHAGA – LYNGBY, ora 19:30 (DANEMARCA SUPERLIGAEN)

Campioana FC Copenhaga începe cu o nou promovată

FC Copenhaga și Lyngby se înfruntă în etapa inaugurală a noului sezon din campionatul danez. În precedenta ediție, echipa gazdă, aproape sigur viitor adversar al celor de la Astra în turul 3 preliminar al Champions League, a ieșit campioană, în timp ce adversara este o proaspăt promovată după ce s-a clasat tot pe primul loc, dar în liga a doua.

Cu două victorii a terminat FC Copenhaga sezonul trecut, precedate de un uimitor 2-4 pe terenul ”lanternei roșii” Hobro în singurul eșec din ultimele 11 etape. Ulterior, în partidele de pregătire, nu a avut milă de rușii de la Amkar Perm, bătuți cu 3-0, dar s-a înclinat în fața experimentatei Dinamo Zagreb, scor 0-1. Recent, a început noua stagiune printr-un 3-0 în Irlanda de Nord, cu FC Crusaders, în prima manșă a turului 2 preliminar din Champions League. Pe teren propriu nu s-a mai înclinat de 31 de dispute (26 câștigate, inclusiv ultimele 8), de la un 1-2 cu Midtjylland în august 2014.

Lyngby a pierdut în ultima etapă a stagiunii anterioare, după ce tocmai își trecuse în cont un egal și un succes cu gol dat și luat mereu, și a cedat de două ori în ultimele 8 runde. În perioada estivală a obținut victorii în testele cu Helsingor (4-1) și Aarhus (2-1). Pe arenă străină nu a mai luat bătaie de 8 jocuri, 6 terminate cu victorii și alte 5 fără gol încasat.

Precedentele întâlniri directe în campionat s-au consumat în sezonul 2011-2012, când FC Copenhaga a triumfat cu 3-0 acasă și 3-1 ”afară”. Ulterior, s-a impus și în Cupă, și în două ”amicale”, ultima oară în ianuarie trecut, 2-0 pe teren propriu. Trupa din capitala daneză este imbatabilă de 20 de precedente, în toate competițiile, începând de la un 1-2 chiar acasă în august 2000, în campionat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC COPENHAGA – LYNGBY

 

ȘAHTIOR DONEȚK – DINAMO KIEV, ora 21:00 (UCRAINA SUPERCUPA)

Clasicul Ucrainei, fără Lucescu, deschide sezonul intern

Marile rivale din Ucraina, Șahtior și Dinamo Kiev, își măsoară forțele în Supercupă. Prima a cucerit Cupa, 2-0 cu Zoria Lugansk în ultimul meci oficial cu Mircea Lucescu pe bancă, cealaltă a ieșit campioană, la capătul unui lung duel la distanță tot cu trupa din Donețk.

Cu un nou antrenor, portughezul Paulo Fonseca, adus de la Sporting Braga, Șahtior nu a funcționat nemaipomenit în perioada de pregătire, luând mereu gol. A început bine, 4-1 cu Meppen, după care au venit un eșec (0-2 cu Vitesse Arnhem) și un egal (2-2 cu FC Bruges), pentru ca în final să se întâlnească iar cu succesul, 3-1 cu danezii de la Nordsjaelland.

Dinamo Kiev a încheiat sezonul trecut cu o remiză albă și o victorie, rezultate anticipate de un 0-3 chiar cu Șahtior, numai în campionat. Ulterior, în meciurile de pregătire nu a cedat deloc: a bifat un egal, 1-1 cu FC Botoșani, plus 6 triumfuri, între care 2-1 cu Ludogoreț, 2-0 cu Dinamo Tbilisi, 8-2 cu RNK Split și 3-0 cu ȚSKA Sofia.

Cele două rivale se înfruntă pentru a 9-a oară în Supercupă. În precedentele 8 confruntări fiecare s-a impus de câte 4 ori. Două dintre dueluri au fost chiar în anterioarele două Supercupe, ambele câștigate de Șahtior cu același scor, 2-0: în 2015 s-a detașat abia în prelungiri (Srna 90+2 penalty, Bernard 90+4). În toate competițiile, ”minerii” sunt neînvinși și fără gol luat de 5 dispute directe, cu două remize albe (una în Cupă tranșată finalmente de kieveni la penalty-uri) și 3 victorii, un 2-0 și două de 3-0.

În această vară, Șahtior l-a pierdut pe Lucescu, apoi și pe atacantul Gladki, plecat gratis chiar la Dinamo Kiev. În același timp, l-a acontat pe Seleznev, ultima oară la Kuban Krasnodar, plus alți 11 fotbaliști (printre ei, portarul Șevcenko și atacantul Budvinski) ale căror împrumuturi au expirat. Dincolo, campioana nu a cedat pe nimeni cunoscut și a făcut doar două achiziții, aducându-i pe Gladki și pe Gromov (Poltava), în timp ce alți 9 jucători (precum Kalitvințev, Belhanda, Mbokani, Kraveț) au revenit după împrumuturi.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȘAHTIOR DONEȚK – DINAMO KIEV

 

BOTAFOGO – FLAMENGO, ora 22:00 (BRAZILIA SERIE A)

Derby la Rio cu două echipe cu probleme

Într-unul din derbyurile de tradiție din Rio de Janeiro, Botafogo o așteaptă pe Flamengo dintr-o postură nu prea confortabilă. Înaintea etapei a 15-a, trupa echipată în alb și negru ocupă abia locul 14, cu doar 14 puncte. În schimb, adversara se află pe a 6-a poziție, cu 23 de puncte, foarte aproape de bătălia pentru un bilet în viitoarea Copa Libertadores.

Gazdele au probleme și în atac, și în apărare, golaveraj 16-21, neluând gol în numai două înfruntări. Nu au pierdut de două runde, cu o victorie la limită și o remiză albă, ba nu au cedat decât o dată în ultimele 5 jocuri, două câștigate. Acasă, Botafogo a început slab, cu două eșecuri suferite în primele 3 meciuri, după care și-a revenit. Acum este invincibilă de 4 partide (două egaluri, două succese), doar una dintre ele încheiată fără gol dat.

Flamengo deține una dintre cele mai solide defensive, cu 15 goluri încasate, dar și una dintre cele mai modeste ofensive, cu numai 15 reușite (10 în prima repriză). De 5 dispute intercalează mereu câte un triumf cu câte un eșec, în precedenta învingând-o acasă pe Atletico Mineiro. Doar o dată în anterioarele 7 confruntări nu a înscris. ”Roș-negrii” au fost tranșanți în deplasările stagionale, de unde au revenit cu 3 victorii și 3 insuccese la zero, ultima fiind un 0-4 pe terenul campioanei Corinthians.

Fiecare echipă a învins acasă în precedentele dueluri directe din prima ligă braziliană, Flamengo cu 1-0, Botafogo cu 2-1, în 2014. În acest an, cele două rivale s-au întâlnit în campionatul statal, Carioca, Botafogo fiind mai bună, 1-0 și 2-2. Din aceeași competiție datează și anteriorul succes al lui Flamengo în fieful alb-negru, 2-0 în martie 2014.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BOTAFOGO – FLAMENGO

 

MOTO GP / MARELE PREMIU DE LA SACHSENRING 

Honda are motive să spere 

MotoGP a ajuns la jumătatea sezonului, o dată cu cursa de la Sachsenring, programată în acest weekend în fosta Germanie Democrată. Un circuit care le priește de minune spaniolilor. Marq Marquez (Honda) a dominat ultimele trei curse, ibericul reușind aici și un record, șase victorii consecutive, în perioada 2010-2015, succese obținute însă la toate clasele din motomondial. Coechipierul său, Dani Pedrosa, a adunat și el 4 victorii la Sachsering (2007, 2010, 2011 și 2012), iar la ultimele două ediții a terminat în spatele lui Marquez, pe locul secund. Așadar, Honda are toate motivele să obțină cel puțin un loc pe podium.

Rămânem tot la Marq Marquez, un spaniol foarte constant în acest sezon, deși Honda i-a pus la dispoziție o motocicletă capricioasă. S-au disputat până acum 8 Grand Prix-uri, iar spaniolul a reușit să fie prezent pe podium de 7 ori! Victorii în Argentina și SUA, trei poziții secunde (Italia, Catalunia și Olanda) și două locuri trei (Qatar și Spania).

Principalul adversar al lui Marquez în lupta pentru titlul mondial rămâne Jorge Lorenzo (Yamaha). Diferența de puncte dintre cei doi este de 24 de puncte (145 puncte, respectiv, 121 puncte). Italianul Valentino Rossi ocupă ultima poziție a podiumului cu 103 puncte. Italianul a pierdut teren prețios după cursa precedentă din Olanda. La Assen, Rossi conducea pe o pistă inundată de ploaie, însă, într-un viraj, acesta a pierdut aderența, ieșind în decor. Dacă mai vrea ceva de la acest sezon, Rossi trebuie să învingă la Sachsenring. Același lucru e valabil și pentru Jorge Lorenzo, spaniolul neavând rezultate în Germania cu care să se laude, de 4 ori locul secund, în perioada 2009-2012.

Și Ducati stă prost cu rezultatele bune pe circuitul germanilor, ultimele victorii fiind de pe vremea lui Casey Stoner. Echipa italiană speră însă ca, fie Andrea Ianone, fie Andrea Dovizioso să obțină pentru scuderie cel de-al 100-lea podium din istoria participărilor în MotoGP.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MOTO GP / MARELE PREMIU DE LA SACHSENRING 

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă