Everton are în această seară șansa de a urca pe podiumul din Premier League, peste Manchester United și la egalitate cu Chelsea. Condiția este însă obținerea victoriei pe ”Stadium of Light” din Sunderland, în fața unei echipe gazdă care e penultima în clasament, cu doar un punct în 3 etape. Acum cu Ronald Koeman pe bancă, în locul lui Roberto Martinez, plecat la ”naționala” Belgiei, Everton încearcă să fie o echipă cu un cuvânt de spus în acest sezon de Premier League. În programul de azi regăsim și o dispută importantă din Liga 1 de la noi, Cu Dinamo încercând la Târgu Mureș să revină pe locul doi în clasament, un duel al suferinței din Serie A, cu două echipe ce n-au obținut niciun punct până acum, dar și un ”clasic” al fotbalului suedez, Malmo-IFK Goteborg. Detalii și cote mai jos.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
ASA TG. MUREȘ – DINAMO, ora 20:30 (ROMÂNIA LIGA 1)
Ambele formații aleargă după victorie, din motive diferite. Pe de o parte, ASA caută să obțină primul punct stagional, mai ales că a pornit noul sezon cu o penalizare de 6 puncte din rațiuni financiare, fiind penultima în clasament. Dincolo, Dinamo este neînvinsă și contează pe 12 puncte, cu care era pe locul 2 înaintea etapei a 7-a, la două sub liderul Steaua, dar a picat pe 4 după ce CSU Craiova a remizat în noua rundă la Cluj, 0-0 cu CFR, și a adunat 13 puncte, iar FC Botoșani a bătut la Iași cu 1-0 și a urcat pe o surprinzătoare poziție secundă. Pe care Dinamo și-o poate recupera în caz de victorie, situație ce ar readuce-o la două lungimi de Steaua, victorioasă în derbyul etapei cu 1-0 în fața campioanei Astra.
Eșecuri pe linie a suferit până acum ASA, care nu se poate lăuda nici cu realizările, golaveraj 5-15. De altfel, cu tot cu sezonul trecut, formația din Tg. Mureș nu a mai câștigat în Liga 1 de 16 partide (3 egaluri, 13 eșecuri, ultimele 10 la rând), de la un 1-0 cu FC Botoșani pe 27 februarie, rămas unicul succes de 19 partide încoace. În actuala ediție, 3 din cele 6 înfrângeri le-a suferit acasă, cu numai un gol dat, la 1-4 cu Steaua, urmat de 0-3 cu CSMS Iași și 0-1 cu Chiajna. Nici înlocuirea antrenorului Dario Bonetti cu Dan Alexa nu a produs încă vreo schimbare.
Trei egaluri și tot atâtea victorii a strâns Dinamo în primele 6 jocuri, stând bine și în atac, cu 11 reușite, și în apărare, cu 5 goluri încasate. Însă, echipa pregătită de Ioan Andone doar a remizat în ultimele două etape, 1-1 pe terenul Stelei și tot 1-1 acasă cu Gaz Metan: precedentul succes a fost bun 3-1 cu FC Voluntari, în ”Ștefan cel Mare”. Cu două remize a revenit și din anterioarele două deplasări, după ce deschisese sezonul printr-un clar 4-1 în fief-ul campioanei Astra. Tot la Giurgiu au suferit ”câinii” ultima înfrângere, 2-4 pe 2 mai, în finalul stagiunii trecute. Totuși, acesta este singurul lor insucces de 13 vizite făcute încoace, 5 câștigate.
ASA nu are probleme speciale de efectiv, dar a căpătat cu un moral bun după ce tocmai a eliminat-o pe CFR în ”sferturile” Cupei Ligii, 1-1/5-4 la penalty-uri, la Cluj. În cealaltă tabără, Dinamo se prezintă pe ”Trans-Sil” cu o echipă schimbată după ce, recent, a rămas fără Mevlija, însă i-a adus pe Maric, Nistor, Mahlangu și Nemec. Primii doi au mari șanse să fie titulari, iar ultimul se bate pentru un loc în primul ”11” cu golgheterul Gnohere. În privința lui Mahlangu, acesta are restanțe fizice, concurentul său pe post fiind Palic.
De 4 ori s-au înfruntat cele două echipe sezonul anterior. ASA nu s-a impus niciodată: 0-0 și 1-2 în sezonul regulat, 0-0 și 0-1 în play-off, ambele remize albe consemnându-se în Ardeal. Ultimul succes al mureșenilor, de acum 5 precedente, a fost un 2-1 acasă în martie 2015: acesta e și unicul lor triumf în 10 dueluri directe all-time în campionat. Dinamo nu a mai triumfat pe terenul ”roș-albaștrilor” din decembrie 2011, scor 1-0.
SUNDERLAND – EVERTON, ora 22:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)
Confruntare între două formații care s-au comportat total diferit în primele 3 etape. De o parte se află Sunderland, care nu a obținut nici o victorie, iar cu doar un punct în cont ocupa abia locul 16 înaintea noii runde, iar acum a căzut pe 19. De cealaltă parte se găsește Everton, o echipă fără nici un eșec: cele 7 puncte obținute o plasau pe a 4-a poziție, dar în urma celorlalte rezultate este acum pe 9. Cu un succes ar putea urca însă pe podium, peste Manchester United și la egalitate cu Chelsea.
Cu antrenor nou, David Moyes, Sunderland a marcat și a luat gol în fiecare din cele 3 runde jucate. Singurul punct l-a obținut chiar în etapa precedentă, 1-1 la Southampton. Anterior, pierduse cu 2-1 și la Manchester, cu City, și acasă cu nou promovata Middlesbrough. Cu tot cu sezonul trecut, ”pisicile negre” nu au mai câștigat de 4 meciuri, de la un 3-0 acasă chiar cu Everton. Pe propria arenă au cedat numai o dată în precedentele 4 jocuri.
Și ea cu alt tehnician, Ronald Koeman, Everton a înscris de asemenea în toate disputele, în una defensiva nefiindu-i întrecută. A început stagiunea cu un egal, 1-1 acasă cu Tottenham, după care a realizat două succese la limită, 2-1 ”afară” cu West Bromwich și 1-0 cu Stoke. Inclusiv cu ediția anterioară, ”albaștrii” sunt imbatabili de 4 confruntări, 3 câștigate: pe teren străin s-au impus doar o dată de 7 înfruntări încoace.
La gazde ar putea reveni Kirchhoff, scăpat de o accidentare. Recuperați mai sunt Oshea și Pickford. Nu este exclusă nici utilizarea ultimilor sosiți, Mika Domingues și Jason Denayer, ceea ce încă nu e cazul pentru Ndong și Anichebe. La Everton ar putea debuta Enner Valencia, împrumutat recent de la West Ham. Refăcuți după probleme medicale sunt Coleman, Gibson, Cleverley, nu și McCarthy.
Nu mai puțin de 11 goluri s-au dat în duelurile directe din sezonul trecut, când fiecare echipă a învins pe teren propriu, Sunderland cu 3-0, Everton cu 6-2. Oricum, ”pisicile negre” au pierdut numai unul din ultimele 7 meciuri de acasă în campionat cu cei din Liverpool, 0-1 în aprilie 2014. Mai mult, nu au primit decât 12 goluri (niciodată mai mult de două) de 15 vizite încoace făcute de ”albaștri”.
Această partidă este una specială pentru David Moyes. Tehnicianul scoțian a preluat-o pe Sunderland în iulie 2016 după ce a petrecut nu mai puțin de 11 sezoane (2002-2013) la Everton, pe care a condus-o în 427 de jocuri de Premier League (173 victorii, 123 egaluri, 131 eșecuri). Doar Alex Ferguson și Arsene Wenger a rezistat mai mult decât el la un club. În 2013-2014, pe când se ocupa de Manchester United, el a pierdut ambele dispute contra fostei sale echipe, eșecul din deplasare provocându-i demiterea.
EMPOLI – CROTONE, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)
Pe ”Stadio Carlo Castellani” are loc duelul suferinței. După primele două etape, Empoli și Crotone ocupă ultimele două poziții. Și nu oricum, ci fără nici un punct în cont. Prima nici măcar nu a marcat vreodată, cealaltă a dat un gol.
Gazdele nu se regăsesc după ce sezonul trecut l-au terminat fără emoții, pe locul 10, chiar dacă nu au izbutit decât o victorie în ultimele 4 runde. Pe bancă se afla atunci Marco Giampaolo, plecat însă în vară la Sampdoria. În locul său a fost instalat Giovanni Martusciello, un tehnician mai puțin experimentat, lucru reflectat în rezultatele acestui sezon: 0-1 cu Sampdoria, 0-2 la Udine. Eșecul cu genovezii este primul suferit acasă după 6 jocuri imbatabile, jumătate câștigate.
La prima prezență din istorie în Serie A, după locul 2 ocupat în Serie B în 2015-2016, Crotone trece printr-o situație asemănătoare: în intersezon a trebuit să mute pe bancă după ce croatul Ivan Juric a plecat la Genoa. În loc a venit Davide Nicola, care nu a izbutit mare lucru, 0-1 la Bologna și 1-3 cu Genoa. În plus, a mai înregistrat o înfrângere și în Cupă, 1-2 la Verona.
Doi jucători lipsesc sigur de la gazde, suspendatul Laurini și accidentatul Cianturia. În plus, Croce e lovit la coapsă, iar dacă nu va fi recuperat în loc ar intra Buchel. Crotone nu are astfel de griji, numai Fazzi fiind incert. Cojocaru și Stoian sunt anunțați rezerve.
Din campania 2013-2014 din Serie B datează precedentele dispute dintre cele două echipe. Atunci, Empoli a fost mai bună, cu 1-1 ”afară” și 3-1 acasă, fiind invincibilă de 3 dueluri directe. Crotone s-a impus anterior în noiembrie 2012, 3-2 pe propria arenă, însă în fief-ul alb-albastru nu a triumfat niciodată.
MALMO – IFK GOTEBORG, ora 20:00 (SUEDIA, ALLSVENSKAN)
Partidă foarte importantă în partea superioară a elitei suedeze, în special pentru gazde. Malmo nu-și permite nici un pas greșit: înaintea etapei a 21-a se afla pe primul loc, cu 45 de puncte, numai unul peste campioana Norrkoping. Dincolo, cu 35 de puncte, IFK Goteborg ocupa a 4-a poziție și caută să pătrundă în zona cupelor continentale, de care o separau numai o treaptă și două puncte.
Malmo contează pe cea mai bună apărare, 15 goluri încasate (doar 5 acasă), dar e fruntașă și la goluri date, în număr de 41. Nu a mai pierdut de 12 runde, 9 dintre ele câștigate, și a suferit un singur eșec în ultimele 17 jocuri. Înscrie constant de 24 de meciuri de campionat, inclusiv cel anterior. ”Alb-albaștrii” nu s-au mai înclinat acasă de 8 partide și numai una din totalul de 3 înfrângeri stagionale au bifat-o pe propria arenă, pe lângă un nul și 8 succese.
IFK s-a remarcat mai mult în ofensivă decât în defensivă, golaveraj 36-27, raportul pe teren străin fiind 19-18. De 4 etape a intercalat mereu câte un eșec cu câte un triumf, în cea precedentă învingând-o acasă pe Helsingborg cu 2-0. Totuși, cele două recente insuccese sunt unicele din anterioarele 11 meciuri, doar unul încheiat fără să fi înscris. Trupa din Goteborg a suferit 4 din totalul de 5 înfrângeri din acest sezon pe teren străin, unde nu a mai triumfat de 4 dispute, cu două egaluri la unu urmate de două eșecuri, unul la zero.
De 7 dueluri directe nu a mai cedat Malmo cu IFK. În tur s-a impus cu 3-0, după ce ediția trecută terminase 2-2 acasă și 1-0 ”afară”. Ultima victorie realizată de IFK, și singura de 10 precedente încoace, a fost chiar în deplasare, 2-1 în septembrie 2012.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
Lasă un răspuns