România abordează cu optimism deplasarea din Armenia, prima din seria de două meciuri departe de casă pe care le va susține în această perioadă. E o oportunitate numai bună pentru ”tricolori” de a-și îmbunătății imaginea după startul ratat cu Muntenegru, mai ales că Armenia va fi fără cel mai important jucător al său, Mkhitaryan, atacantul lui Manchester United fiind accidentat. Cu semnele de întrebare deja existente în jurul său, selecționerul Christoph Daum promite o formulă mai ofensivă, dar și renunțarea la experimentele ce n-au funcționat cu Muntenegru. Foarte importantă pentru noi e și disputa de la Varșovia dintre Polonia și Danemarca, danezii având deja 3 puncte, față de doar unul al polonezilor. Programul zilei cuprinde alte 7 partide din preliminariile Mondialului, inclusiv un Muntenegru-Kazahstan, tot din grupa noastră, capul de afiș fiind confruntarea de la Hamburg dintre Germania și Cehia, condusă de o brigadă românească avându-l pe Ovidiu Hațegan la centru. Avancronici și cote mai jos.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
ARMENIA – ROMÂNIA, sâmbătă, 08.10, ora 19:00 (PRELIMINARII CM 2018)
În Armenia, România are ocazia să se revanșeze după startul dezamăgitor din actualele eliminatorii, 1-1 acasă cu Muntenegru la primul meci cu Christoph Daum pe banca tehnică. Pentru a obține prima victorie, germanul pare decis să joace ofensiv, cu un singur mijlocaș defensiv, nu cu doi ca în partida anterioară, într-un sistem 4-1-4-1, din schemă urmând să iasă Bicfalvi. Însă nu doar așezarea s-ar modifica, ci și componența primului ”11”. Șase noutăți ar fi: printre ele, revenirea lui Tătărușanu după accidentare, retragerea lui Săpunaru în centrul defensivei, Toșca folosit fundaș stânga în condițiile în care Steliano Filip abia s-a antrenat după problemele medicale. Nu-i exclus ca în dreapta liniei mediene să apară Rotariu în locul lui Adi Popa. Continuitate va avea, de pildă, Romario Benzar ca fundaș dreapta. Printre neconvocați se numără veteranii Tamaș și Raț.
Antrenată din decembrie 2015 de Varujan Sukiasian, Armenia a cedat greu în runda inaugurală, 0-1 în Danemarca. Ca și la Copenhaga, îi va lipsi principalul jucător, Mkhitaryan, atacantul lui Manchester United fiind accidentat. ”Alb-albaștrii” vin după două eșecuri consecutive, precedate de două victorii în ”amicale”. Aceste succese sunt, însă, singurele din ultimele 18 partide, în toate competițiile. Precedentele preliminarii, pentru CE 2016, le-au terminat fără nici un triumf, cu două remize și 6 eșecuri: anteriorul succes oficial a fost un 2-1 acasă cu Bulgaria în octombrie 2013, în calificările CM 2014. De atunci, pe propria arenă a mai evoluat în 6 confruntări, cu 3 remize și 3 eșecuri, 4 dintre ele terminate fără să fi înscris.
Pentru România, egalul cu Muntenegru a fost al 4-lea joc la rând fără victorie: un alt egal și două înfrângeri le înregistrase la Euro 2016, unde a devenit prima echipă eliminată. Ultimul succes a fost un 5-1 pe teren propriu cu Georgia, într-un test din iunie, și este singurul din anterioarele 8 meciuri, oficiale și amicale. ”Tricolorii” s-au impus de numai trei ori în precedentele 15 partide și, la fel, au pierdut în doar 3 rânduri de 25 de meciuri încoace, 11 dintre ele încheiate cu egaluri. Pe teren străin nu s-au mai înclinat de 7 dispute, de la un 1-3 în Grecia în noiembrie 2013, baraj pentru CM 2014.
De două ori s-au mai întâlnit oficial cele două reprezentative, în preliminariile CM 2006. În Armenia s-a încheiat 1-1, în noiembrie 2004, rezultat care a contribuit la ratarea calificării ”tricolorilor”, dar și la plecarea selecționerului Anghel Iordănescu, iar acasă România s-a impus cu 3-0, în iunie 2005. Ulterior, în februarie 2006, s-a mai jucat un ”amical”, câștigat tot de ai noștri cu 2-0 în Cipru, la Nicosia.
GERMANIA – CEHIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)
Germania și Cehia se confruntă pe ”Volkspark Stadion” din Hamburg după ce s-au descurcat diferit în primele meciuri. Nemții s-au întors cu o victorie clară din Norvegia, 3-0, pe când adversarii nu au putut obține mai mult de un 0-0 pe teren propriu cu Irlanda de Nord.
Antrenată de Joachim Low tocmai din iulie 2006, Germania a învins la zero în ultimele două partide. Anterior, pierduse în semifinalele Euro 2016, 0-2 cu gazda Franța, în singurul eșec din ultimele 9 partide, 6 dintre ele câștigate. În precedentele două apariții acasă s-a impus cu același scor, 2-0, în testele cu Ungaria și Finlanda, precedate de un 1-3 cu Slovacia, unica înfrângere de 4 vizite primite încoace. La ”oficiale”, nemții s-au înclinat de două ori în ultimele 10 partide. Însă, pe teren propriu, ei sunt imbatabili de 23 de meciuri: ultimul eșec l-au suferit chiar cu Cehia, 0-3 în octombrie 2007.
Înaintea remizei cu nord-irlandezii, cehii triumfaseră în testul cu Armenia (3-0) în prima dispută după participarea la Euro 2016, terminat dezamăgitor, cu un egal la doi și două înfrângeri la zero. Imediat, rezultatele modeste au dus la înlocuirea selecționerului Pavel Vrba cu Karel Jarolim. Același succes cu armenii este singurul al Cehiei din anterioarele 6 jocuri, jumătate pierdute. ”Afară”, este neînvinsă de două confruntări, precedate de un 1-3 în Polonia, unicul insucces de 5 deplasări încoace.
Germania s-a înfruntat de 5 ori cu Cehia după separarea acesteia de Slovacia. Primele dispute au fost la Euro 1996, când nemții s-au impus și în grupe (2-0), și în finală, 2-1 cu ”golul de aur” semnat de Bierhoff. A urmat duelul din seriile CE 2004, când cehii au triumfat cu 2-1, pentru ca în 2007, în preliminariile CE 2008, fiecare echipă să câștige pe terenul celeilalte, Germania cu 2-1 la Praga, Cehia cu 3-0 la Munchen.
Joachim Low are ceva probleme de lot, la absența deja îndelungată a lui Reus adăugându-se cele ale lui Schurrle și Mario Gotze. Lipsește și Bellarabi, iar Sane, de la Manchester City, n-a mai fost chemat. În schimb a revenit printre selecționabili Gundogan, care a posibil chiar să fie titular. Low meditează însă asupra sistemului de joc, căci va încerca din nou modulul cu ”9 fals”, Thomas Muller sau Gotze urmând a beneficia de această mutare.
Cehii sunt fără cei doi fotbaliști reprezentativi ai ultimei perioade, Cech și Rosicky. Nici Plasil n-a fost convocat, iar din cauza accidentărilor lipsește o piesă importantă, mijlocașul Darida, iar atacantul Skoda e incert.
POLONIA – DANEMARCA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)
Polonia a rămas datoare după ce în primul meci din grupă a revenit cu numai un punct din Kazahstan, 2-2, după ce a condus cu 2-0. Și Danemarca s-a chinuit acasă cu Armenia, însă finalmente s-a impus cu 1-0 datorită reușitei lui Eriksen (17).
Înainte de preliminarii, gazdele au fost la Euro, de unde s-au întors neîntrecute. La competiția din Hexagon au înregistrat două victorii cu 1-0 și 3 egaluri, două (ambele 1-1) tranșate apoi la loviturile de departajare: întâi au triumfat, 5-4 în ”optimi” cu Elveția, după care au cedat, 3-5 în ”sferturi” cu Portugalia. Astfel, elevii pregătiți de Adam Nawalka sunt imbatabili de 7 partide, iar un 1-2 în ”amicalul” cu Olanda este singurul eșec din ultimele 15 meciuri și al doilea de 26 de jocuri încoace. Aceeași înfrângere cu batavii este unica de acasă de 14 dispute încoace, 9 dintre ele câștigate.
Danezii au ratat Euro 2016 după ce au pierdut barajul cu Suedia (1-2, 2-2). După acest insucces, selecționerul Morten Olsen a renunțat și a fost înlocuit cu norvegianul Age Hareide. Cu acesta pe bancă, vikingii s-au înclinat numai o dată, 0-1 într-un test în Scoția, în rest au realizat un egal și 4 victorii, ultimele 3 consecutive și fără gol primit. În deplasare ei nu au mai învins de 7 jocuri, 4 dintre ele pierdute, serie negativă începută după un 2-0 în Serbia în noiembrie 2014: acesta e și singurul succes ”afară” în anterioarele 11 vizite efectuate.
Tocmai din 1977 datează singurele dispute oficiale dintre cele două reprezentative. Atunci, în calificările pentru CM 1978, Polonia s-a impus de două ori, 2-1 la Copenhaga și 4-1 la Chorzow. Au mai existat 17 meciuri de verificare, cu Danemarca mai bună: 11 victorii, un egal și 5 înfrângeri. În ultimele 5 dispute directe, vikingi au bifat 3 triumfuri, un nul și un eșec, însă au cedat chiar în precedentul duel, 2-3 ”afară” în august 2013.
Niciuna dintre echipe nu are probleme speciale de lot. La danezi, absența lui Krohn-Delhi e deja de lungă durată, în plus și-a revenit și portarul Schmeichel, care va fi probabil titular, aceasta fiind unica modificare așteptată față de formula învingătoare cu Armenia.
SCOȚIA – LITUANIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)
Scoția nu a avut emoții în debutul calificărilor, învingând în Malta cu 5-1. Această victorie a venit după două eșecuri consecutive, fără gol dat, în ”amicalele” din Italia (0-1) și Franța (0-3). Totuși, respectivele înfrângeri sunt singurele suferite de insulari în ultimele 7 partide, 4 terminate cu succese. Pe propria arenă, ei sunt neînvinși de două meciuri (un egal, un triumf) și nu au cedat decât o dată, 2-3 cu Germania, de 6 vizite primite încoace, oficiale și amicale. În anterioarele 9 jocuri de acasă , elevii lui Gordon Strachan au marcat constant.
Cu 2-2 a terminat Lituania primul duel din grupă, pe teren propriu cu Slovenia. Formația pregătită de Edgaras Jankauskas din ianuarie 2016 nu a mai câștigat de 3 partide, cu un insucces și două remize, de la un 2-0 într-un test cu Estonia. Acesta este și unicul triumf din precedentele 8 meciuri, jumătate pierdute, și doar al doilea de 17 jocuri încoace, 11 încheiate fără să fi înscris. De alte 11 confruntări nu s-a mai impus pe teren străin (3 egaluri, 8 eșecuri), cu 22 de goluri luate și doar două date, cu începere de la un 2-0 în San Marino în septembrie 2014.
De 8 ori s-au mai înfruntat oficial cele două echipe. În acest interval, Scoția a pierdut numai o dată, 0-1 ”afară” în aprilie 2003. În rest, a înregistrat două remize albe, ambele în deplasare, și 5 victorii: în precedentele două confruntări, din eliminatoriile CE 2012, nu a luat nici un gol, 0-0 la Kaunas și 2-0 la Glasgow. La noua dispută, gazdele nu pot conta pe experimentatul fundaș Alan Hutton, accidentat, el urmând să fie înlocuit de Callum Paterson, de la Heart.
SLOVENIA – SLOVACIA, ora 21:45 (PRELIMINARII CM 2018)
Slovenia nu a început nemaipomenit campania de calificare la viitorul Mondial, 2-2 în Lituania. De altfel, echipa antrenată de Srecko Katanec încă nu-și revine de la pierderea barajului pentru Euro 2016, 0-2 și 1-1 cu Ucraina. De atunci, nu a obținut decât o victorie, 1-0 în testul cu Macedonia, urmată de două egaluri și tot atâtea eșecuri, 3 dintre ele terminate fără să fi marcat. Cu o înfrângere s-a soldat și precedenta apariție acasă, 0-1 în ”amicalul” cu Turcia. Totuși, acesta este singurul insucces din precedentele 5 vizite primite, restul fiind două victorii și două remize, toate doar cu câte un gol dat.
Slovacia s-a înclinat la debutul în grupă, 0-1 pe propria arenă cu Anglia. A fost al 3-lea meci la rând fără succes și fără gol dat. Anterior, fusese prezentă în premieră la Euro, unde a depășit faza grupelor cu un eșec, o victorie și o remiză albă, dar a cedat categoric în ”optimea” cu Germania, 0-3. Astfel se face că acel 2-1 cu Rusia este unicul triumf din anterioarele 6 dispute, jumătate pierdute. Pe teren străin nu s-a mai înclinat de 3 confruntări, cu un egal și două victorii, între care un 3-1 într-un ”amical” tot cu Germania, și a încasat doar un eșec în ultimele 7 deplasări, 0-2 în Spania.
În preliminariile CM 2010 s-au consemnat unicele dispute directe dintre cele două selecționate. Atunci, Slovenia s-a impus în ambele înfruntări, 2-1 acasă în septembrie 2008 și 2-0 la Bratislava în octombrie 2009. Anterior, avuseseră loc 3 teste, numai în Slovacia, încheiate cu un triumf al gazdelor, 2-0 în noiembrie 1993, și două remize, 1-1 în februarie 1998 și 0-0 în noiembrie 2004.
Destule probleme la oaspeți. Skrtel e suspendat, iar alți doi potențiali titulari, Pekarik și Gyomber, sunt accidentați. Pot juca însă Kucka și Weiss. A fost convocat și proaspătul atacant al lui Dinamo, Adam Nemec. La gazde, o singură absență certă, cea a lui Petar Stojanovic, de la Dinamo Zagreb, în condițiile în care se cunoaște deja că Handanovic s-a retras din echipa națională.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
Lasă un răspuns