Surprinzătoarea campioană a Angliei șchioapătă vizibil în Premier League, unde are mari dificultăți în a se menține în zona cupelor europene, dar are un parcurs impecabil până acum în Champions League. Cu 6 puncte din două partide, trupa lui Claudio Ranieri se poate apropia de calificarea în primăvară dacă scoate 4 puncte din cele două confruntări consecutive cu FC Copenhaga, calendarul fiindu-i favorabil, căci Porto are meciuri ceva mai complicate cu FC Bruges. Revine așadar Champions League, după o pauză de 3 săptămâni, un alt duel foarte atractiv fiind cel de la Lisabona, unde Sporting și Borussia Dortmund se luptă pentru puncte, în contextul în care Real Madrid n-ar trebui să aibă dificultăți în a scoate 6 puncte din ”dubla” cu Legia Varșovia. Leverkusen-Tottenham e un alt meci interesant, în vreme ce Juventus caută să profite, la Lyon, de slăbiciunile evidente arătate de Olympique în ultima perioadă. Avancronicile partidelor de azi și cote mai jos.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
LEVERKUSEN – TOTTENHAM, marți, 18.10, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
Într-o grupă complicată, nici Leverkusen, nici Tottenham nu stau liniștite. Echipa germană trebuie să-și învingă frustrările deoarece încă nu a învins în anterioarele două etape, când doar a remizat și cu ȚSKA Moscova (2-2), adversarii revenind de la 0-2, și la Monaco (1-1), fiind egalată în prelungiri. În schimb, englezii s-au înclinat acasă în fața liderilor din Monte Carlo (1-2), dar s-au impus în Rusia (1-0).
Bayer a pierdut în week-end, 1-2 la Bremen, punând capăt unei serii imbatabile de 4 jocuri, cu două victorii, unicele de 7 dispute încoace, și două remize. Doar o dată în cele 10 partide stagionale nu a marcat: notabil, 6 din ultimele 8 reușite au fost semnate de Javi ”Chicharito” Hernandez. Pe teren propriu a realizat două remize, una ”albă”, și două succese: ultimul eșec datează din sezonul trecut, 1-4 tot cu Bremen acum 11 vizite primite, la începutul lui martie. În schimb, în Europa nu a mai cedat pe propria arenă din noiembrie 2014, 0-1 cu Monaco, de atunci bifând 4 egaluri și 4 triumfuri.
Înfrângerea cu AS Monaco este singura suferită de Tottenham în actuala stagiune, pe lângă 3 egaluri și 6 victorii: în week-end a terminat 1-1 la West Bromwich după 5 triumfuri consecutive, 4 dintre ele la zero. Londonezii au înscris în toate aceste meciuri, iar în alte 6 nu au luat gol. ”Afară” au înregistrat două egaluri și 3 eșecuri, ba nu s-au mai înclinat din finalul sezonului trecut, 1-5 la Newcastle, unicul insucces de 10 deplasări încoace. În plus, au înscris măcar o dată în precedentele 21 de vizite făcute.
Pohjanpalo, Iurcenko și Bellarabi sunt jucătorii pe care nu poate conta antrenorul gazdelor, Roger Schmidt. Toți trei sunt accidentați, incerți fiind Baumgartlinger și Dragovic. Tehnicianul oaspete Mauricio Pochettino nu-l are de mult la dispoziție pe Harry Kane, accidentat, dar mizează pe forma sud-coreeanului Son, autor a 4 goluri în 5 partide jucate. Acesta a evoluat chiar la Bayer între 2013 și 2015, marcând de 21 de ori în 61 de confruntări. Absență de ultimă oră, importantă, este cea a fundașului central Toby Alderweireld, care n-a făcut deplasarea în Germania.
Doar o dată s-au mai întâlnit cele două echipe, în noiembrie 2006, în grupele fostei Cupa UEFA, cu Tottenham învingătoare la Leverkusen cu 1-0. Contra echipelor engleze, Bayer a bifat acasă 3 succese, două egaluri și 5 eșecuri, în vreme ce Spurs a revenit anterior din Germania cu 3 triumfuri, o remiză și 6 înfrângeri.
ȚSKA MOSCOVA – AS MONACO, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
La Moscova are loc o dispută a extremelor. ȚSKA este codașa grupei, fără nici o victorie în primele două runde și cu un singur punct în cont, după 2-2 la Leverkusen (a revenit de la 0-2) și 0-1 acasă cu Tottenham. În vizită îi vine liderul neînvins AS Monaco, învingător mai întâi la Londra, 2-1 cu Spurs, apoi egală acasă cu Bayer (1-1), când a înscris tocmai în prelungiri.
ȚSKA tocmai s-a impus acasă cu Ufa, 1-0 în campionat, în prima victorie după o așteptare de 4 partide, 3 dintre ele pierdute și alte două încheiate fără să fi marcat. Pe de altă parte, înfrângerea cu Tottenham este prima încasată în acest sezon acasă și singura din ultimele 11 vizite primite. Totuși, în Europa nu s-a impus decât de două ori în precedentele 9 meciuri de pe propria arenă. De remarcat, portarul Akinfeev a luat mereu gol de 39 de partide încoace în Ligă, cu începere de la un 0-0 cu Arsenal în noiembrie 2006.
În schimb, AS Monaco abia ce a cedat la Toulouse, 1-3, după o serie de 3 jocuri cu un egal și două victorii, între care un 7-0 la Metz. Acela a fost al doilea eșec din anterioarele 5 jocuri și al 3-lea stagional, completat de două remize și 10 victorii. Notabil, toate aceste înfrângeri le-a suferit pe teren străin, pe lângă 5 triumfuri.
Doi jucători lipsesc sigur de la gazde, suspendatul Eremenko și accidentatul Cauna. Tot pe doi oameni nu se poate baza echipa din Principat, anume Falcao și Dirar, ambii cu probleme medicale.
Cele două formații nu s-au mai înfruntat până acum. În schimb, ȚSKA a mai evoluat de 10 ori împotriva grupărilor din Franța, bilanț 4-2-4 și golaveraj 17-19, raportul acasă fiind 2-1-2. La rândul său, Monaco s-a mai confruntat în 8 rânduri cu rivale ruse, cu 3 victorii, două egaluri și 3 eșecuri, golaveraj 10-7: în Rusia nu s-a impus niciodată, înregistrând două remize și două insuccese.
SPORTING LISABONA – BORUSSIA DORTMUND, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
Cele două echipe sunt în grafic. Sporting Lisabona contează pe 3 puncte: a cedat greu pe terenul Realului, 1-2 după ce a avut 1-0, apoi a obținut o victorie previzibilă, 2-0 acasă cu codașa Legia Varșovia. La rândul ei, Borussia Dortmund conduce grupa datorită succesului clar din Polonia, 6-0, completat de un 2-2 acasă cu Real.
De 4 partide nu a mai pierdut Sporting, un egal și 3 triumfuri realizate după un 1-3 la Rio Ave, a doua înfrângere din cele 10 meciuri stagionale, 7 dintre ele câștigate. ”Alb-verzii” marchează constat de 19 jocuri încoace. Ei nu s-au mai înclinat acasă de 9 dispute, toate terminate cu triumfuri, cu începere de la un 0-1 cu Benfica. În precedentele 26 de vizite primite a cedat de numai două ori.
Dortmund nu a mai învins de 3 meciuri, cu un eșec încadrat de câte un egal, ultimul acasă cu Hertha Berlin, 1-1. Această serie fusese precedată de 4 victorii consecutive, două cu 6-0. Recentul 0-2 de la Leverkusen a devenit al 3-lea insucces stagional, toate fără să fi înscris, în restul partidelor elevii lui Thomas Tuchel marcând mereu. Două din aceste înfrângeri (prima a fost în Supercupă) le-au încasat în deplasare, de unde au mai revenit cu 4 victorii, fiecare cu minimum 3 goluri date. Borussia a pierdut numai o dată în anterioarele 9 vizite efectuate în Europa, pe lângă 6 triumfuri și două egaluri.
Gazdele nu-l vor avea pe bancă pe antrenorul Jorge Jesus, suspendat. Alt absent va fi ”căpitanul” Adrien, accidentat. Problemele Borussiei sunt mult mai mari. Cu consecințe și în rezultatele recente, trupa germană nu poate conta pe nu mai puțin de 10 jucători, toți cu probleme medicale. Lista îi cuprinde pe Raphael Guerreiro, Durm, S. Bender, Castro, Subotic, Schurrle, Reus, Sokratis, Ramos și Schmelzer. În schimb, s-a refăcut Bartra.
Acesta este primul duel direct dintre cele două echipe. Până acum, Sporting a mai înfruntat de 24 de ori adversare din Germania, cu un bilanț trist, doar două victorii și nu mai puțin de 16 eșecuri. Ambele succese le-a bifat acasă, completate de 5 remize și tot atâtea înfrângeri. Borussia, dimpotrivă, s-a impus în 5 din cele 8 dispute contra formațiilor portugheze, dar pe terenul acestora a triumfat numai o dată, plus 3 insuccese.
LEICESTER – FC COPENHAGA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
Suferindă pe plan intern, unde ocupă abia locul 13 în Premier League, Leicester se descurcă mult mai bine în Europa, numărându-se printre cele doar 4 echipe cu punctaj maxim după primele două etape. Echipa antrenată de italianul Claudio Ranieri a triumfat întâi la Bruges, 3-0, după care a bătut-o și pe FC Porto, scor 1-0. Misiunea sa nu este, totuși, simplă, deoarece primește o FC Copenhaga în bună formă, cu 4 puncte în cont, după 1-1 la Porto și 4-0 acasă cu FC Bruges.
Un 0-0 cu Southampton și un usturător 0-3 pe terenul lui Chelsea a înregistrat Leicester după succesul cu Porto, singurul din ultimele 5 partide, 3 dintre ele pierdute. Pe de altă parte, acasă nu a cedat și nici nu a luat gol de două meciuri (un succes, un nul). Mai mult, un 2-4 după prelungiri cu aceeași Chelsea, în Cupa Ligii, este singurul eșec suferit de campioana Angliei în ultimele 15 vizite primite, 10 încheiate cu triumfuri și doar două fără să fi marcat. Și mai în spate, a cedat de numai două ori în ultimele 22 de apariții pe ”King Power Stadium”.
Lider în Danemarca, FC Copenhaga nu a pierdut deloc în cele 21 de meciuri din acest sezon, terminate cu 8 remize și 13 victorii: în acest răstimp nu a înscris doar în recentul 0-0 de la Viborg, iar în ultimele 4 dispute defensiva nu i-a fost întrecută. Cu tot cu ediția trecută, imbatabilitatea durează de 23 de confruntări, încasând numai o înfrângere de 35 de jocuri încoace. Eșecul l-a suferit pe 22 mai, 0-1 la Hobro, de atunci realizând ”afară” 7 egaluri și 4 triumfuri. Totuși, doar a remizat în anterioarele două deplasări și nu are decât o victorie în anterioarele 8 vizite făcute, 5 din cele 7 egaluri fiind numai 1-1.
Niciodată nu s-au mai confruntat cele două grupări. Ba, Leicester nu a mai întâlnit vreodată o adversară din Danemarca. În schimb, FC Copenhaga s-a mai duelat de 8 ori cu formații engleze, bifând o singură victorie, 3 remize și 4 înfrângeri, golaveraj 5-11. Din Albion s-a întors doar cu două remize și două insuccese.
Accidentați, Okazaki și N. Mendy nu pot evolua la Leicester, care tocmai l-a recuperat pe ”regizorul” Drinkwater. Antrenorul oaspeților, norvegianul Stale Solbakken, nu se bazează pe Kusk, accidentat, incert fiind Santander. După o suspendare revine Gregus.
LYON – JUVENTUS, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
La Lyon are loc un meci care poate cântări greu în calculele grupei. După două runde, gazdele de la Olympique ocupă locul 3, cu 3 puncte, obținute printr-un 3-0 acasă cu Dinamo Zagreb, urmat de un 0-1 la Sevilla. De partea cealaltă, Juventus conduce seria cu 4 puncte, un 0-0 la Torino cu FC Sevilla fiind completat de un 4-0 la Zagreb, cu Dinamo.
Lyon nu trece printr-o perioadă nemaipomenită. În week-end-ul trecut a pierdut pe terenul liderului Nice, scor 0-2, în al 3-lea eșec, toate fără gol dat, din ultimele 4 partide, excepția fiind un 2-0 cu St. Etienne, acasă. Acolo unde a triumfat mereu de 3 meciuri încoace, cu 10 goluri marcate și numai unul luat, serie precedată de un 1-3 cu Bordeaux, singurul eșec stagional ori, și mai în spate, unica înfrângere din anterioarele 16 vizite primite, 13 terminate cu succese. În acest interval a înscris constant.
Juventus vine după 5 victorii la rând, cu 14 goluri date și unul singur încasat, exact în ultimul meci, 2-1 acasă cu Udinese. Înaintea acestui șir cedase la Milano, 1-2 cu Inter, în unicul eșec din precedentele 12 dispute, 10 câștigate. Aceeași înfrângere este singura din ultimele 5 deplasări, restul de 4 fiind toate terminate cu triumfuri, anterioarele 3 consecutive. De 13 vizite făcute încoace marchează constant.
Olympique nu poate conta pe Kalulu, suspendat, dar Rafael și golgheterul Lacazette au scăpat de problemele musculare. Torinezii nu pot conta pe Chiellini, accidentat (în locul său ar intra Benatia), dar l-au recuperat pe Pjanici. Marchisio mai are de așteptat.
În aprilie 2014 s-au consumat unicele două dispute directe dintre Lyon și Juventus, în ”sferturile Ligii, cu torinezii învingători de fiecare dată, 1-0 ”afară” și 2-1 acasă. Pe de altă parte, Olympique a jucat de 18 de ori contra echipelor italiene, bilanț 7-4-7, respectiv 3-3-3 pe propria arenă. Dincolo, ”Bătrâna Doamnă” a strâns 24 de dispute împotriva francezilor: 14-5-5 la general, respectiv 4-3-5 în Hexagon.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
Lasă un răspuns