Pentru Borussia Dortmund obiectivul principal imediat după tragerea la sorți a grupelor era calificarea în primăvara Ligii Campionilor. Când nimerești cu Real Madrid, iar apoi ai și-un pic de ghinion cu repartizarea unei echipe bune, așa cum e Sporting Lisabona, orice alt plan devine mai degrabă o ipoteză. Dar una care nu trebuie uitată, mai ales după remiza cu Real de la Dortmund și victoria de la Lisabona. Cum Legia a fost demolată chiar la Varșovia, totul se leagă de meciul direct de pe ”Santiago Bernabeu”, unde Borussia ar trebui să ajungă din postura de echipă deja calificată în ”optimi” și care, în plus, nu are nimic de pierdut. Iar la stilul de joc al trupei lui Tuchel orice e posibil. Pentru asta însă e obligatorie victoria azi cu Sporting, în fața propriilor fani care au fost deseori un ajutor de nădejde. Programul zilei conține și alte dueluri atractive, precum cel de la Londra, unde Tottenham și Leverkusen au interzis eșecul, în contextul în care Monaco joacă în Principat cu ȚSKA Moscova, precum cel de la Copenhaga, cu încercarea danezilor de a deveni prima piedică în traseul perfect al lui Leicester în această competiție sau precum cel de ”Juventus Stadium”, unde Juve caută să rezolve mai întâi ecuația calificării, pentru a lăsa pe seama meciului direct cu Sevilla problema locului 1. Avancronici, amănunte și cote mai jos.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
TOTTENHAM – LEVERKUSEN, miercuri, 02.11, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
Într-una dintre cele mai echilibrate grupe, Tottenham și Leverkusen se înfruntă conștiente fiecare că, după recentul 0-0 din tur, un eșec ar putea echivala cu eliminarea din drumul spre ”optimi”. Gazdele ocupă locul 2, cu 4 puncte, unul sub liderul AS Monaco, pe când adversarii se află pe a 3-a poziție, cu 3 puncte, unul peste ȚSKA Moscova. Nici unii, nici alții nu trec însă prin momente prea bune.
De 5 jocuri nu a mai câștigat Tottenham, cu 4 egaluri și un eșec, perioadă în care dator a rămas în special atacul: a înscris în doar 3 din aceste partide și numai câte o dată, inclusiv în recentul 1-1 acasă cu Tottenham. Totuși, un 1-2 ”afară” cu Liverpool, în Cupa Ligii, este singura înfrângere din ultimele 10 meciuri. După o victorie aleargă din 2 octombrie, 2-0 cu Manchester City, pe teren propriu. Trupa argentinianului Mauricio Pochettino a suferit unul din cele două insuccese stagionale chiar pe ”White Hart Lane”, 1-2 cu Monaco, rezultat urmat de 3 triumfuri consecutive la zero și un nul. De 15 vizite primite încoace marchează constant.
Leverkusen este unica echipă din grupă fără victorie, dar nici nu a pierdut, bifând numai egaluri în primele 3 dispute: de la startul actualului format, în 2003-2004, 11 formații au mers mai departe fără nici un triumf în grupă. Bayer tocmai s-a impus la Wolfsburg, 2-1, primul succes după o pauză de 4 jocuri, terminate cu două remize, una ”albă”, și două eșecuri, unul la zero. Din cele 4 înfrângeri încasate în acest sezon, 3 au fost pe teren străin, completate de două egaluri și 3 victorii.
Tot accidentat, Harry Kane continuă să absenteze de la gazde. Se speră însă în recuperarea lui până la derby-ul cu Arsenal de duminică. Alderwireld și Lamela sunt și ei indisponibili. În cealaltă parte, antrenorul Roger Schmidt nu se poate baza pe Pohjanpalo, Iurcenko și Bellarabi.
În afara remizei albe din tur, cele două echipe s-au mai întâlnit doar în noiembrie 2006, în grupele fostei Cupa UEFA, cu Tottenham învingătoare la Leverkusen cu 1-0. Trupa londoneză s-a mai confruntat de 19 ori cu rivale germane, bilanț 9-3-7 și golaveraj 24-27, acasă pierzând numai o dată (1-2 cu Dortmund în martie 2016, în ”optimile” Ligii), plus 6 victorii și un egal. Dincolo, Bayer a strâns 20 de dispute contra englezilor, raport 3-5-12 și golaveraj 21-42, dar în Insulă nu s-au impus niciodată, revenind numai cu două remize și 7 insuccese.
AS MONACO – ȚSKA MOSCOVA, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
După 1-1 în primul meci, de la Moscova, AS Monaco și ȚSKA se înfruntă într-o dispută a extremităților. Neînvinsă, echipa franceză conduce grupa cu 5 puncte în cont, pe când cea rusă, fără nici o victorie după 3 etape, se află pe ultima poziție, cu două puncte. Totuși, oaspeții păstrează șanse bune de calificare deoarece nu au decât un punct mai puțin față de Leverkusen și două sub Tottenham.
Monegascii nu au mai cedat de 3 jocuri, cu o victorie cu 6-2 încadrată de câte un egal cu 1-1, cu începere de la un 1-3 la Toulouse, unicul eșec din ultimele 7 meciuri și al 3-lea stagional. Ei au înscris în fiecare din cele 18 partide jucate în actualul sezon. Pe de altă parte, toate aceste 3 înfrângeri le-au suferit în deplasare. Pe propria arenă au realizat în această stagiune două remize și 6 succese. Cu tot cu ediția trecută, invincibilitatea de pe ”Louis ll” durează de 11 meciuri, 9 câștigate, de la un 1-2 cu Bordeaux în aprilie, unica înfrângere acasă de 22 de vizite primite încoace.
ȚSKA nu a mai învins de 3 jocuri, cu un egal urmat de două eșecuri. Mai mult, nu are decât un triumf în precedentele 8 dispute, 5 dintre ele pierdute: a marcat în doar 5 confruntări din această serie și numai câte o dată. Anterioarele 4 deplasări au însemnat numai înfrângeri, două fără să marcheze. Anterior însă, avusese 11 partide consecutive ”afară” fără eșec, 7 încheiate cu succese, inclusiv cu sezonul trecut.
Accidentați, Dirar și A. Toure nu contează la gruparea din Principat. Probleme medicale mai ridică Moutinho și Beneddine. La rândul ei, ȚSKA nu se bazează pe accidentatul Cauna și nici pe suspendatul Eremenko.
Cele două formații nu se mai înfruntaseră până la disputa din tur. Per total, Monaco a evoluat de 9 ori împotriva echipelor din Rusia, cu un bilanț echilibrat, 3-3-3, și golaveraj 11-8: acasă a cedat o dată, 1-2 cu Torpedo Moscova în decembrie 1990, plus 3 victorii, ultima în decembrie 2014, 2-0 cu Zenit. Dincolo, ȚSKA a adunat 11 meciuri cu adversare din Franța, bilanț 4-3-4 și golaveraj 18-20: din Hexagon s-a întors cu două succese (precedentul la Nancy în decembrie 2008, scor 4-3), un nul și două eșecuri.
BORUSSIA DORTMUND – SPORTING, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
Un meci capital pentru ambele formații. Cu 7 puncte adunate până acum, Dortmund e lider de grupă, iar o victorie i-ar garanta intrarea în Top 16, însă ar fi aproape de acest țel și cu un egal. Rămâne însă valabil obiectivul de a termina pe primul loc în grupă, în fața Realului, cu care este deocamdată la egalitate, în așteptarea duelului direct de pe ”Bernabeu”. În schimb, de pe a 3-a poziție, Sporting contează pe doar 3 puncte, astfel că un eșec ar însemna eliminarea.
Victoria din turul de la Lisabona, 2-1, este singura obținută de Borussia în ultimele 5 partide, restul de 4 fiind toate egaluri. În respectiva perioadă nu a marcat doar în ultima dispută, 0-0 acasă cu Schalke. Acest șir a fost precedat de un 0-2 la Leverkusen, singura înfrângere din anterioarele 11 meciuri, 5 terminate cu succese. Dortmund a suferit ambele insuccese din actualul sezon în deplasare. Pe teren propriu doar a remizat în precedentele 4 jocuri, după ce mai devreme legase 3 victorii. Cu tot cu stagiunea trecută, imbatabilitatea acasă durează de 20 de confruntări, începând de la un 0-1 cu PAOK Salonic în decembrie 2015, în grupele Europa League.
Sporting aleargă după un nou triumf de 3 meciuri, cu un eșec și două remize. Ba, nu are decât o victorie de 5 partide încoace, alte 3 fiind egaluri. Nici atacul nu i-a funcționat cum trebuie, cu doar câte un gol dat în 3 din precedentele 4 confruntări. Două din cele trei eșecuri stagionale le-a încasat pe teren străin, de unde a mai revenit cu două succese și două victorii. ”Afară” nu a mai cedat de 3 dispute, două încheiate fără gol primit. Însă, 0-0 cu Nacional Funchal din week-end-ul trecut a devenit primul meci fără gol dat după alte 21 în care înscrisese mereu.
Reus, S. Bender, Durm, Joo-ho Park, Schmelzer, Subotic, Merino sunt jucătorii pe care nu poate miza antrenorul Borussiei, Thomas Tuchel. Pe de altă parte, s-au refăcut Schurrle, Raphael Guerreiro și Bartra. Dincolo, Jorge Jesus nu-i are la dispoziție pe Adrien, Jefferson, Bruno Paulista, Petrovic și Spalvis.
Confruntarea din tur a fost una în premieră între cele două grupări. Până acum, Borussia s-a impus în 6 din cele 9 dispute contra formațiilor portugheze, plus 3 eșecuri, golaveraj 17-8, dar pe teren propriu a bătut tot în 4 partide. Dincolo, Sporting a mai înfruntat de 25 de ori adversare din Germania, cu un bilanț trist, doar două victorii și nu mai puțin de 17 eșecuri (golaveraj 20-50): pe teritoriu nemțesc nu s-a impus deloc, înregistrând un nul și 11 insuccese.
FC COPENHAGA – LEICESTER, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
FC Copenhaga încearcă să-i pună prima piedică lui Leicester. Cu probleme pe plan intern, campioana Angliei a mers ceas în Ligă, cu victorii pe linie în primele trei etape. Cu un egal ar pătrunde în ”optimi”, însă și tentația de a avea punctaj maxim e mare. Nu va fi simplu, însă, pe ”Telia Parken”, deoarece echipa gazdă, aflată pe locul secund, cu 4 puncte precum FC Porto, are nevoie de o victorie. În plus, e în mare formă și cedează foarte greu pe teren propriu.
Învinsă la Leicester cu 1-0, Copenhaga nu a iertat ulterior nimic în următoarele 3 jocuri, cu 12 goluri date și numai două încasate. Eșecul din Anglia este singurul suferit de trupa norvegianului Stale Solbakken în acest sezon, completat de 8 egaluri și 16 victorii. Același meci este unicul din anterioarele 5 în care nu a marcat, ba în întreaga stagiune doar de două ori nu a trimis mingea în plasa adversă. Tot în actuala campanie, acasă nu i-a rezistat decât Aalborg, 1-1, în rest liderul danez a obținut 10 victorii, răstimp în care a luat un singur gol. Inclusiv cu sezonul trecut, pe propria arenă nu a mai cedat de 30 de meciuri, 25 câștigate, cu începere de la un 2-3 cu Jablonec în august 2015.
După o perioadă mai tulbure, Leicester și-a revenit cât de cât. Echipa condusă de italianul Claudio Ranieri este neînvinsă de 3 jocuri, cu două victorii și un egal, recentul 1-1 ”afară” cu Tottenham. Un 0-3 pe terenul lui Chelsea a rămas unica înfrângere din ultimele 6 dispute, jumătate terminate cu triumfuri. În altă ordine de idei, nu a putut să se impună deloc de 3 deplasări încoace, cu două eșecuri clare (1-4 cu Man. United, 0-3 cu Chelsea) și un nul. Ultimul succes extern și singurul din precedentele 6 vizite făcute (a marcat în 5 dintre ele) a fost cel din Ligă, 3-0 la Bruges.
Pentru partida de pe ”Telia Parken”, gazdele nu se pot baza pe Amankwaa, accidentat. În cealaltă tabără, Ranieri nu contează pe N.Mendy și Chilwell.
Turul de la Leicester a fost prima confruntare din istorie dintre cele două grupări. All-time, FC Copenhaga s-a duelat de 9 ori cu formații engleze, bifând o singură victorie, 3 remize și 5 înfrângeri, golaveraj 5-12. Unicul triumf l-a realizat acasă, 1-0 cu Manchester United în noiembrie 2006 în grupele Ligii, plus un egal și două eșecuri. Leicester, dimpotrivă, nu se mai înfruntase anterior cu vreo formație din Danemarca.
JUVENTUS – OLYMPIQUE LYON, ora 21:45 (LIGA CAMPIONILOR)
Cu o nouă victorie în fața lui Lyon, după cea cu 1-0 din Franța, Juventus ar pune deja mâna pe biletul pentru ”optimi”, urmând să rezolve ulterior cu Sevilla problema primului loc. Neîntrecuți, torinezii sunt primii în grupă, cu 7 puncte. În schimb, Olympique se situează pe a 3-a poziție, cu 3 puncte, 4 mai puține și față de FC Sevilla, astfel că un succes a devenit obligatoriu în tentativa de a merge mai departe în Ligă. Altfel, i-ar rămâne să se bată cu Dinamo Zagreb (0p) pentru trecerea în Europa League.
Două triumfuri, între care importantul 2-1 cu Napoli, a obținut Juventus după un 0-1 ”afară” cu AC Milan, singurul eșec din ultimele 9 jocuri, 8 câștigate și alte 5 terminate fără gol luat. Totuși, de 3 meciuri apărarea i-a cedat mereu, numai câte o dată. Din cele două înfrângeri stagionale, nici una nu a suferit-o pe propria arenă, unde a înregistrat o remiză albă și 6 triumfuri, precedentele 4 consecutive cu 12 goluri date și 3 luate. Anteriorul insucces acasă s-a consemnat în august 2015, 0-1 cu Udinese, urmat de 31 de vizite primite imbatabile.
Lyon tocmai s-a impus la Toulouse, 2-1, primul triumf după o pauză de 3 partide, toate pierdute și două fără să fi marcat. Mai mult, ”olimpicii” au învins în doar două din ultimele 7 meciuri. În acest sezon au suferit multe înfrângeri, nu mai puțin de 8 din totalul de 15 jocuri, dintre care 4 în deplasare. Victoria de la Toulouse este prima ”afară” după o pauză de 6 confruntări, 4 cedate: în actuala campanie a mai învins doar la Nancy, 3-0 în august. Tot cu Toulouse, elevii lui Bruno Genesio au înscris după ce în anterioarele 4 vizite făcute nu punctaseră deloc.
Massimiliano Allegri nu mizează pe Lemina, suspendat, și nici pe Dybala și Pjaca, accidentați. Incert rămâne Evra, refăcut complet fiind Marchisio. Olympique nu contează pe Valbuena, cu probleme la umăr.
Pe lângă disputa din tur, cele două formații se mai confruntaseră în aprilie 2014, în ”sferturile Ligii, cu torinezii învingători de fiecare dată, 1-0 ”afară” și 2-1 acasă. Pe de altă parte, Juventus a strâns 25 de partide împotriva francezilor, cu 15-5-5 bilanț general, dar fără nici un eșec acasă, cu 8 triumfuri și două remize. La rândul său, Lyon a jucat de 19 de ori contra echipelor italiene, bilanț 7-4-8, respectiv 4-1-4 în Peninsulă.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
Lasă un răspuns