Imediat după eșecul drastic din Brazilia, 0-3 la Belo Horizonte, Leo Messi avea o răbufnire nervoasă preluată imediat de cotidianul argentinian ”Ole” și plasată în deschiderea ediției ce a urmat clasicului duel al Americii de Sud. Messi vorbea despre ”una situacion de mierda” pentru Argentina, coborâtă în afara zonei de calificare directă, chiar și în afara zonei de baraj, situație care, în opinia starului Barcelonei, trebuie cât mai curând redresată. Meciul din această noapte cu reprezentativa Columbiei e cel mai nimerit prilej, dar confruntarea nu-i deloc lipsită de emoții, căci Columbia, cu selecționer argentinian și cu o sumă de jucători valoroși, e un adversar redutabil, iar Argentina se poate trezi în situația de a coborî și mai jos în clasament chiar și în cazul unui egal. Se consumă ultimele partide din preliminariile Mondialului și-n zona sud-americană, cu alte partide interesante, gen Chile-Uruguay sau Peru-Brazilia, programul zilei fiind completat cu câteva ”amicale” de lux în Europa, Anglia-Spania, Italia-Germania, dar și Rusia-România, prilej numai bun pentru ”tricolori” de a mai trege busuiocul după înfrângerea cu Polonia. Avancronici și cote mai jos.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
RUSIA – ROMÂNIA, marți, 15.11, ora 18:00 (AMICAL)
În meciul de verificare împotriva Rusiei, România are ocazia să mai dreagă busuiocul după umilitorul 0-3 acasă cu Polonia în preliminariile CM 2018. Partida este programată la Grozny.
Nu numai ”tricolorii” s-au făcut de râs în ultimul joc, ci și rușii. Scutiți de eliminatorii, deoarece vor fi gazdele turneului final, aceștia au suferit un eșec neașteptat, 1-2 în Qatar. A fost a doua lor înfrângere consecutivă, după 3-4 acasă cu Costa Rica. Anterior, echipa preluată din august 2016 de Stanislav Cercesov învinsese Ghana cu 1-0, în singurul său succes din ultimele 10 partide, 6 dintre ele pierdute. Același triumf este unicul din precedentele 5 apariții pe teren propriu, restul de 4 fiind toate pierdute.
Eșecul în fața danezilor este primul încasat de România de 4 jocuri încoace, două terminate cu egaluri. Pe de altă parte, recentul 5-0 în Armenia este singura victorie din anterioarele 7 dispute, 3 dintre ele cedate, și doar a doua din ultimele 11 confruntări. În schimb, ”afară” nu a pierdut și nici nu a luat gol de două partide, iar un 1-2 cu gazda Franța la Euro este unicul insucces de 10 deplasări încoace, 5 fiind numai remize (3 ”albe”).
România a mai evoluat de două ori contra actualei Rusia, numai în ”amicale”, fără să piardă. Întâi a fost un 1-1 în ianuarie 1993, apoi un 3-0 pentru ”tricolori” în martie 2008. Inclusiv cu fosta URSS s-au strâns 11 dueluri directe, cu 4 victorii, două egaluri și 5 înfrângeri.
Nu toți jucătorii angrenați în disputa cu Danemarca au făcut deplasarea în Rusia. Astfel, selecționerul Christoph Daum a decis să renunțe Hoban, Maxim, Benzar, Stanciu, Chipciu, Moți, Keșeru, Tătărușanu și Chiricheș.
ITALIA – GERMANIA, marți, 15.11, ora 21:45 (AMICAL)
Italia și Germania își măsoară puterile într-un test pe ”San Siro” din Milano după ce tocmai au obținut victorii concludente în preliminariile CM 2018. Prima s-a impus în Liechtenstein, 4-0, cealaltă a defilat în San Marino, 8-0.
”Squadra azzurra” este imbatabilă de 4 jocuri, cu un egal și 3 victorii. Ultimul eșec, totodată singurul de 7 partide încoace, a fost un 1-3 acasă cu Franța, tot într-un ”amical”. Tot de 7 meciuri marchează constant. Același eșec contra ”cocoșilor” este singurul suferit în precedentele 9 jocuri de pe teren propriu, cu gol dat în toate, dar niciodată mai mult de două.
Germania a legat 5 succese consecutive, cu 18 goluri marcate și nici unul primit, de la un 0-2 cu Franța în semifinalele Euro 2016. Aceeași înfrângere este singura din anterioarele 12 partide, 9 dintre ele câștigate, dar și unica de 4 vizite făcute încoace.
Cele două echipe s-au înfruntat la Euro 2016, în ”sferturi”. După 90 de minute și prelungiri a fost 1-1 (Bonucci 78 penalty – Ozil 65), după care Germania s-a impus la loviturile de departajare, scor 6-5. Tot nemții învinseseră și în ”amicalul” din martie 2016, cu 4-1 acasă. Ultimul succes italian, acum 3 precedente, a fost un 2-1 la Euro 2012, în timp ce precedentul triumf pe propria arenă datează din martie 2006, 4-1 în alt test. Pe de altă parte, germanii nu s-au mai bucurat de o victorie în Peninsulă din aprilie 1929, cu 2-1.
Pentru noua dispută, se anticipează ca ambii selecționeri, Gianpiero Ventura și Joachim Low, să mizeze pe jucători mai puțin folosiți. Printre aceștia s-ar număra Darmian, Astori, Parolo, Belotti, respectiv Leno, Rudy, Weigl, Goretzka, Gnabry.
ANGLIA – SPANIA, marți, 15.11, ora 22:00 (AMICAL)
Pe ”Wembley” își dau întâlnire două reprezentative care tocmai au realizat succese relaxante în eliminatoriile viitorului Mondial. Anglia a bătut Scoția cu 3-0, pe când Spania a trecut de Macedonia cu 4-0.
Englezii sunt imbatabili de 4 jocuri, printr-un egal și 3 victorii, cu 6 goluri date și nici unul încasat. Această serie a început-o după un jenant 1-2 cu Islanda, la Euro 2016, unicul eșec din ultimele 11 partide, 7 câștigate. Pe teren propriu nu s-au mai înclinat de 5 meciuri, toate terminate cu triumfuri, de la un 1-2 într-un ”amical” cu Olanda în martie 2016. Acesta este și unicul eșec din anterioarele 15 vizite primite.
De 5 dispute nu a mai cedat Spania, cu un egal la unu și 4 succese la zero. Șirul invincibil l-a început de la un 0-2 cu Italia în ”optimi” la Euro 2016, acolo unde mai pierduse și cu Croația, în faza grupelor. Cele două insuccese sunt singurele de 9 partide încoace, 8 terminate cu gol dat. Pe teren străin nu a mai pierdut de 8 meciuri, 5 câștigate, de la un 0-2 într-un test din Olanda, în martie 2015.
Spania a triumfat în ultimul duel direct, 2-0 acasă într-o partidă de verificare din noiembrie 2015. Anterior, în noiembrie 2011, și Anglia se impusese pe propria arenă, scor 1-0. Ibericii nu au mai învins în Insulă din februarie 2007, cu 1-0.
Selecționerul englez Gareth Southgate a renunțat la Harry Kane, cu mici probleme medicale. În loc nu a chemat pe nimeni. Incerți sunt Rooney și Bertrand. Dincolo, Julen Lopetegui nu-i are în continuare la dispoziție pe Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Iniesta și Diego Costa, toți accidentați. Față de meciul cu Macedonia, el preconizează să facă 6 modificări, printre cei ce și-ar marca debutul fiind Escudero, Herrera și Iago Aspas.
ARGENTINA – COLUMBIA, miercuri, 16.11, ora 01:30 (CALIFICĂRI CM 2018)
Pentru Argentina, umilită săptămâna trecută în Brazilia (0-3), timpul nu mai are răbdare. Aflată abia pe locul 6 după 11 etape, cu doar 16 puncte, 8 sub liderul Brazilia, reprezentativa ”pumelor” este obligată să bată Columbia pentru a reintra în zona de calificare. Orice alt rezultat ar îngreuna tare situația sa, dar și pe cea a selecționerului Edgardo Bauza. Pregătiți chiar de un argentinian, Jose Pekerman, columbienii stau ceva mai liniștiți: ei ocupă a 3-a poziție, cu 18 puncte.
Cu un rușinos golaveraj negativ, 11-12, Argentina nu a mai învins de 4 partide. În această perioadă a înregistrat două egaluri dezamăgitoare, ambele 2-2, în Venezuela și Peru, urmate de două eșecuri fără gol dat, 0-1 cu Paraguay și 0-3 în Brazilia. Ultimul din cele 4 triumfuri a fost un 1-0 pe teren propriu cu Uruguay. Pe de altă parte, două din totalul de 3 înfrângeri, ambele la zero, le-a încasat acasă, plus un egal și două victorii.
Columbia nu a mai pierdut de 3 partide, cu o victorie (1-0 în Paraguay), apoi două egaluri (2-2 cu Uruguay, 0-0 cu Chile), ambele pe teren propriu. Aceste rezultate au fost precedate de un 1-2 în Brazilia, singurul eșec din ultimele 7 runde, 4 dintre ele câștigate. Elevii lui Pekerman au marcat în 6 din anterioarele 7 jocuri, însă ei nu contează pe un golaveraj ieșit din comun, 15-12. Bilanțul din deplasare este unul echilibrat, cu două triumfuri, un nul și două insuccese.
Cu 1-0 (Biglia 20) a triumfat Argentina în tur și a ajuns la 6 dueluri directe imbatabile, în toate competițiile, cu 3 remize albe și 3 victorii la limită, perioadă în care a marcat 4 goluri și a primit numai unul. Ultima victorie a Columbiei, totodată singura de 13 precedente încoace, a fost un 2-1 acasă în noiembrie 2007.
Față de disputa din Brazilia, Argentina nu are nici accidentați, nici suspendați. Bauza ar putea face câteva mutări, din schemă ieșind Higuain, Enzo Perez și Zabaleta pentru a-i introduce pe Pratto, Banega și Mercado. Au fost însă mari emoții în timpul zborului dinspre Buenos Aires spre San Juan, din pricina turbulențelor mai mulți jucători, printre care și Messi, având nevoie de sprijinul doctorilor. De la columbieni lipsesc fundașii O. Murillo și Mina, ambii suspendați, în locul lor urmând să intre J. Murillo și D. Sanchez.
CHILE – URUGUAY, miercuri, 16.11, ora 01:30 (CALIFICĂRI CM 2018)
Chile speră să urce pe o poziție de calificare directă. După 11 etape, campioana Americii de Sud se găsește doar pe locul 5, de baraj, cu 17 puncte. Nu va avea viață ușoară cu Uruguay, ocupanta celei de-a doua trepte, cu 23 de puncte, unul sub liderul Brazilia.
Abia revenită cu un prețios 0-0 din Columbia, Chile este neînvinsă de două jocuri. Ba, nu a cedat decât o dată de 4 partide încoace. Nu a marcat în două din ultimele 7 meciuri și în tot atâtea nu a luat gol, deficitară fiind apărarea, golaveraj 18-16. Jucătorii pregătiți de Juan Antonio Pizzi s-au impus în precedentele două apariții acasă. În total, pe propria arenă, aceștia au bifat 3 victorii (sunt singurii care au bătut Brazilia în actualele preliminarii, scor 2-0), un egal și un eșec, 1-2 cu Argentina.
Cu cea mai bună apărare și al doilea atac, golaveraj 23-8, Uruguay a învins-o recent pe Ecuador, 2-1, al 4-lea joc consecutiv imbatabil, cu un egal și 3 victorii, două dintre ele la zero. Ultimul eșec, 0-1 în Argentina, este și unicul de 8 runde încoace, 5 dintre ele câștigate. Greu i-a fost ”afară”, unde nu a mai triumfat de 4 dispute, cu două înfrângeri și două remize la doi, una în Brazilia. Celeștii nu s-au putut impune decât în prima deplasare, 2-0 în fief-ul codașei Bolivia.
La gazde, Alexis Sanchez este incert, preventiv fiind convocat Martin Rodriguez, de la Colo Colo. Probleme medicale mai ridică Orellana și Puch. Și ei afectați, Claudio Bravo și Arturo Vidal s-au refăcut. Dincolo, selecționerul Oscar Washington Tabarez contează din nou pe Cavani, scăpat de suspendare. Din atac vor lipsi mai departe Abel Hernandez și Cristian Rodriguez, ambii accidentați.
Uruguay a fost neiertătoare în turul de acasă, 3-0 (Godin 33, Alvaro Pereira 61, M. Caceres 65). A fost a doua victorie din ultimele 3 dueluri directe. Chile s-a impus anterior în iunie 2015, 1-0 la Copa America, întrecere pe care a organizat-o și a și câștigat-o, iar acasă nu a mai cedat într-un ”oficial” contra ”celeștilor” din aprilie 2001, scor 0-1.
PERU – BRAZILIA, miercuri, 16.11, ora 04:15 (CALIFICĂRI CM 2018)
Peru își joacă una dintre ultimele șanse de calificare la Mondial. Înaintea etapei a 12-a, formația pregătită de argentinianul Ricardo Gareca ocupă doar locul 8, cu 14 puncte, astfel că și cel mai mic pas greșit ar putea-o costa scump. Nu-i îi va fi, însă, absolut deloc ușor în fața unei echipe a Braziliei în mare formă, lider cu 24 de puncte în cont.
Mai bună în atac decât în apărare, golaveraj 18-18, Peru vine după un concludent 4-1 în Paraguay. Anterior pierduse în Chile, 1-2, în singurul eșec din ultimele 5 runde, 3 încheiate cu victorii. În fiecare din aceste 5 jocuri a marcat de minimum două ori. Traseul de pe teren propriu l-a început cu un eșec, 3-4 chiar în turul cu Chile, după care nu a mai cedat deloc, intercalând două egaluri la doi cu două triumfuri la limită: în precedenta vizită primită a terminat 2-2 cu Argentina.
Cu cel mai bun atac și a doua defensivă, golaveraj 26-9, Brazilia tocmai a bătut zdravăn Argentina, scor 3-0 acasă. A fost a 5-a victorie consecutivă, 4 dintre ele fără gol luat, serie care coincide cu sosirea pe banca Selecao a lui Tite. Mai mult, Neymar și colegii lui au pierdut doar în runda inaugurală, 0-2 în Chile. După aceea, și-au trecut în cont 3 egaluri și 7 succese. Același meci din Chile este unicul din actualele calificări în care ei nu au marcat. După aceea, din deplasare au mai revenit cu două remize urmate de două triumfuri la zero.
În turul din noiembrie 2015, Brazilia s-a impus cu 3-0 (Douglas Costa 22, Renato Augusto 57, Filipe Luis 77). Ultima confruntare a avut loc, însă, la Copa America Centenario, în iunie trecut, când Peru a învins cu 1-0 (Ruidiaz 75) în unica sa victorie din precedentele 14 dueluri directe. Anterior, nu mai câștigase tocmai din aprilie 1960, 2-0 pe teren propriu.
Gazdele nu au probleme speciale de efectiv. În schimb, brazilienii trebuie să schimbe în apărare deoarece Marcelo este suspendat. În locul acestuia ar trebui să joace Filipe Luis.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
Lasă un răspuns