De ceva vreme n-a mai fost AC Milan într-o situație mai bună decât Inter înaintea unui ”Derby della Madinnina”. Se întâmplă acum, căci echipa lui Vincenzo Montella pare a fi mai așezată, din toate punctele de vedere, decât rivalii din oraș, unde vom consemna debutul pe banca tehnică a lui Stefano Pioli. În jurul fostului tehnician de la Lazio s-au adunat toate speranțele fanilor de redresare a unei corăbii intrată într-o furtună greu de anticipat la începutul sezonului, doar dacă priveai lotul de jucători și investițiile făcute. Este al 75-lea derby pentru Silvio Berlusconi, dar ar trebui să fie ultimul, dacă e să ținem cont de informațiile venite dinspre gruparea ”rossonerilor”, care indică faptul că la partida retur organigrama va fi alta, inclusiv fără Adriano Galliani, cel mai fidel colaborator al lui Berlusconi în aceste 3 decenii. Milan-Inter e meciul zilei, dar mai găsim și alte repere de interes în program, cum ar fi un mereu încins derby din Istanbul, Fener-Galata, care le prinde cu probleme pe ambele combatante, dar și încercarea lui Chelsea de a se urca pe prima poziție în Premier League, obligatorie în acest sens fiind victoria din deplasarea cu Middlesbrough. Avancronici și cote mai jos.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
MIDDLESBROUGH – CHELSEA, duminică, 20.11, ora 18:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)
Meci important pentru ambele echipe. Cu doar 11 puncte, Middlesbrough se afla pe locul 15 înaintea etapei a 12-a și încearcă să se distanțeze de zona retrogradării. De partea cealaltă, Chelsea ocupa poziția secundă, cu 25 de puncte, coborând apoi pe 3 în urma rezultatelor de sâmbătă. Cu o victorie însă trupa lui Conte ar putea prelua conducerea în clasament.
Boro contează pe una dintre cele mai bune apărări, dar are și unul dintre cele mai modeste atacuri, golaveraj 10-12. Nu a mai pierdut de 3 jocuri, cu o victorie flancată de câte un egal, perioadă în care a marcat de 3 ori și a luat numai un gol. Mai mult, nu a cedat decât o dată de 5 partide încoace. Al doilea succes stagional, 2-0 cu Bournemouth, l-a obținut în precedentul meci de acasă, unde anterior mai înregistrase doar o remiză urmată de 3 eșecuri consecutive, toate la limită.
Cu una dintre cele mai prolifice ofensive, 26 de reușite, plus una dintre cele mai solide defensive, golaveraj 26-9, Chelsea a câștigat pe linie ultimele 5 dispute, cu 16 goluri date și nici măcar unul luat: în anterioara confruntare a trecut de Everton cu 5-0. Această serie a început-o după un clar 0-3 pe terenul lui Arsenal, în singura deplasare de unde a plecat învinsă, totodată unicul joc stagional în care nu a putut marca. De ”afară” a mai revenit cu un egal și 3 succese.
Antrenorul gazdă Aitor Karanka nu poate conta pe Daniel Ayala, accidentat, însă reintră Gaston Ramirez după suspendare. Incert rămâne George Friend. Dincolo, Antonio Conte a anunțat că are efectivul complet după recuperările lui Diego Costa, Eden Hazard și Cesc Fabregas.
Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în campionat în ediția 2008-2009, când Chelsea s-a impus de două ori, cu 5-0 ”afară” și 2-0 acasă. De altfel, Middlesbrough a pierdut mereu în ultimele 6 dueluri directe, indiferent de întrecere, fără să fi dat vreun gol. Pe de altă parte, numai în Premier League nu a triumfat decât de două ori (3-0 și 2-1 în 2006) de 17 precedente încoace, restul fiind 3 egaluri și 12 înfrângeri.
HOFFENHEIM – HAMBURG, ora 16:30 (GERMANIA BUNDESLIGA)
Hoffenheim se luptă pentru podium. Înaintea etapei a 11-a, echipa condusă de tânărul Julian Nagelsmann (29 de ani) se afla pe locul 3, cu 20 de puncte. În vizită îi vine ”lanterna roșie” Hamburg, care nu a putut strânge până acum decât două puncte.
Gazdele sunt neînvinse în actuala Bundesliga, cu 5 victorii și 5 egaluri, stând mai bine în ofensivă, golaveraj 18-11: nu au înscris doar într-un 0-0 acasă cu Wolfsburg, acum 8 dispute. Runda trecută au scos un egal, dar unul important, pe terenul campioanei Bayern, 1-1. Anterior legase 5 succese, 4 dintre ele la limită. Și în partidele de acasă a pornit greu Hoffenheim, cu două remize, după care și-a trecut în cont 3 triumfuri, ultimul fiind un 1-0 cu Hertha Berlin. Precedenta înfrângere a suferit-o în finalul stagiunii anterioare, 1-4 cu Schalke chiar pe propria arenă.
Încă fără victorie în acest sezon, Hamburg deține cel mai slab atac, cu numai 4 reușite, plus a doua cea mai fragilă apărare, întrecută de 23 de ori. Ultimele 3 partide le-a pierdut pe toate, două dintre ele la zero, cu 11 goluri luate și două date. Mai devreme remizase la Monchengladbach, 0-0, al doilea egal stagional: acesta este singurul punct adus de ”afară”, unde a mai bifat 4 eșecuri. Din cele 5 deplasări nu a înscris decât în prima, 1-3 la Leverkusen. Anteriorul triumf a fost un 3-1 la Augsburg, în finalul ediției trecute.
În 2015-2016, fiecare echipă a învins pe terenul celeilalte, Hoffenheim cu 3-1, Hamburg cu 1-0 în unica victorie din ultimele 6 dueluri directe, 4 dintre ele cedate. În martie 2015 a bifat Hoffenheim precedentul triumf acasă, scor 3-0.
Schwegler, Kobel, Geiger, Hamad, Atik sunt jucătorii pe care nu contează gazdele. De partea cealaltă, antrenorul Markus Gisdol nu îi are la dispoziție pe Spahici, Ekdal, Adler, Hirzel, Seo, Feka, Kohlert, Ronstadt, Wood.
AC MILAN – INTER MILANO, ora 21:45 (ITALIA, SERIE A)
Noul episod din derby-ul milanez propune debutul pe banca oaspeților a lui Stefano Pioli. Tehnicianul de 51 de ani l-a înlocuit recent pe olandezul Frank de Boer, concediat din cauza rezultatelor modeste. Înaintea etapei a 13-a, ”rossonerii” se găseau pe locul 3, cu 25 de puncte, în timp ce ”nerazzurrii” ocupau abia a 9-a poziție, cu 17 puncte. Nici unii, nici alții nu excelează la realizări, golaveraj 19-15, respectiv 16-14.
Milan vine după două victorii consecutive, ambele la limită, obținute după un 0-3 ”afară” cu Genoa, singurul eșec din ultimele 9 runde, 7 dintre ele câștigate. Acesta a devenit, totodată, al doilea meci stagional în care elevii pregătiți de Vincenzo Montella nu au marcat. Pe teren propriu au cedat numai o dată, 0-1 cu Udinese, înfrângere completată de 5 victorii, precedentele 4 la rând, iar 3 dintre ele tranșate fără să fi luat gol.
Inter s-a impus etapa trecută, 3-0 acasă cu ”lanterna roșie” Crotone, doar al doilea succes de 7 meciuri încoace. Din totalul de 12 runde, a înscris în 10, însă numai câte o dată în 5 dintre ele: atunci când nu a punctat a și pierdut. Anterioarele 3 deplasări au însemnat numai eșecuri. Din cele 6 vizite făcute a pierdut 4 (două la zero), iar în alte două a triumfat.
Bertolacci și Montolivo sunt jucătorii care nu pot evolua sigur la gazde. Incerți sunt Romagnoli și Calabria: dacă primul nu se va reface, în locul lui ar intra fie Gomez, fie Zapata. Un prim ”11” i-ar cuprinde pe Donnarumma – Abate, Paletta, Gomez, De Sciglio – Kucka, Locatelli, Bonaventura – Suso, Bacca, Niang. Adversarii nu au nici un absent, dubiile venind doar din formula de echipă cu care va începe Pioli. Ar putea fi: Handanovic – Dambrosio, Miranda, Murillo, Ansaldi – Brozovic, Medel, Joao Mario – Candreva, Icardi, Perisic. Mai e o variantă în care ar apărea Banega, caz în care ar ieși din schemă Brozovic sau Perisic.
Acum un sezon, fiecare formație a învins acasă, Milan cu 3-0, Inter cu 1-0 în unicul său succes din precedentele 5 dueluri directe din campionat. ”Nerazzurii” nu au mai câștigat în fief-ul ”diavolului” din octombrie 2012, scor 1-0. De 23 de precedente încoace, numai în campionat, s-a marcat mereu.
VALENCIA – GRANADA, ora 17:15 (SPANIA, PRIMERA DIVISION)
Pe ”Mestalla” are loc o înfruntare între două echipe disperate, amenințate deja cu retrogradarea. Înaintea etapei a 12-a, Valencia nu ocupa decât locul 15, cu 11 puncte, doar unul peste ”zona fierbinte”, pe când Granada a pus stăpânire pe ”lanterna roșie”, cu numai 4 puncte în cont.
Precum întreg sezonul trecut, Valencia a început slab actula stagiune. Nici instalarea pe bancă a italianului Cesare Prandelli, numit pe 1 octombrie în locul lui Pako Ayestaran, nu i-a trezit pe ”lilieci”. Aceștia nu au mai învins de 3 runde, cu un egal încadrat de câte un eșec, ultimul fiind un 1-2 cu Celta, la Vigo. Precedentul lor succes, și unicul de 5 partide încoace, a fost un 2-1 la Gijon. Cu un golaveraj 15-21, Valencia a luat gol în absolut toate cele 10 etape de până acum, dar a și marcat în 8 dintre ele. Și mai prost i-a mers pe propria arenă, unde nu s-a putut impune decât o dată, 2-1 cu Alaves, plus 4 eșecuri, anterioarele două la rând.
Singura echipă din actuala Primera fără victorie, Granada este codașă și în privința realizărilor, golaveraj 9-25. Runda trecută a terminat 1-1 acasă cu La Coruna, al doilea egal din ultimele 3 jocuri, între ele intercalându-se un 0-1 pe terenul Barcelonei. Doar una din totalul de 4 remize a obținut-o pe teritoriu străin, completată de 4 înfrângeri, cu gol dat în patru din cele 5 deplasări. Ultimul triumf în campionat, din sezonul trecut, a fost un 4-1 ”afară” cu FC Sevilla, acum 14 jocuri.
Un singur absent are Prandelli, pe Bakkali, accidentat. Mai mult, Gaya, Enzo Perez și Mangala s-au întors de la ”naționalele” lor în condiții perfecte de joc, doar Abdennour fiind afectat de mici dureri musculare. Oaspeții nu se pot baza pe Foulquier, cu probleme de sănătate.
Valencia a câștigat în 2015-2016 de două ori, 1-0 acasă și 2-1 ”afară”. Mai mult, din 12 dueluri directe all-time în toate competițiile, ”liliecii” nu au pierdut niciodată, cu un egal și 11 victorii, impunându-se fără excepție în toate cele 6 vizite primite într-un golaveraj 13-1.
FENERBAHCE – GALATASARAY, ora 19:00 (TURCIA, SUPERLIG)
Unul din marile derby-uri ale Istanbulului nu le găsește pe Fenerbahce și Galatasaray în situații tocmai fericite. ”Galben-negrii” nu ocupau decât locul 5 înaintea etapei a 11-a, cu doar 18 puncte, pe când trupa Cim Bom se afla pe a 3-a poziție, cu 20 de puncte, 6 mai puține față de liderul surpriză Basaksehir.
Antrenată de olandezul Dick Advocaat, Fener și-a etalat des forța ofensivă, cu 21 de reușite, însă are destule carențe defensive, cu 10 goluri încasate. Greu a dus-o în startul sezonului, când a pierdut de două ori în primele 3 runde. Ulterior, nu a mai cedat deloc, realizând două egaluri și 5 victorii, ultimele 3 consecutive cu 9 goluri date și numai unul încasat. În aceste 7 partide a marcat mereu, însă în doar două defensiva nu i-a cedat. Și traseul de acasă a fost în urcare într-un total de două succese, două remize și o înfrângere.
Galatasaray contează pe una dintre cele mai solide defensive, cu 8 goluri luate, plus un atac onorabil, cu 15 reușite. Pregătiți tot de un olandez, Jan Olde Riekerink, ”roș-galbenii” s-au înclinat runda trecută, 1-2 chiar acasă cu Basaksehir. Se descurcă mai greu de câtva timp: în precedentele 3 jocuri au suferit ambele eșecuri stagionale, însă numai pe teren propriu. Din deplasare s-a întors cu două egaluri și 3 triumfuri, anterioarele două la rând și la același scor, 1-0.
Disputele din sezonul trecut s-au terminat cu două egaluri, 0-0 și 1-1. Ultima victorie a izbutit-o Fenerbahce, 1-0 acasă în martie 2015, sezon în care și Galata s-a impus pe propria arenă, cu 2-1. Pe de altă parte, Cim-Bom-ul nu a mai învins pe teritoriu advers din decembrie 1999, scor 2-1. Din acel moment, numai în campionat, gazdele au realizat 4 remize și 13 succese.
CSM BUCUREȘTI – MIDTJYLLAND, ora 20:00 (HANDBAL, LIGA CAMPIONILOR)
CSM București și-a asigurat deja prezența în grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, însă tot are nevoie să o învingă în ultima etapă pe Midtjylland, și ea calificată. O victorie le-ar ajuta pe elevele pregătite de Aurelian Roșca să intre în faza următoare cu două puncte, acum ele neavând nici unul căci singurele succese din seria lor, cele cu Rostov, nu se iau în considerare deoarece rusoaicele sunt eliminate. ”Centrul” Isabelle Gullden a și declarat: ”Este obligatoriu să câștigăm. Trebuie să ne gândim la parcursul pe mai departe, mai ales că obiectivul nostru e să ajungem în Final Four”.
Pe locul 3 în grupă, cu 4 puncte, jumătate din câte avea liderul ETO Gyor înaintea rundei, CSM are un moral bun după ce tocmai a preluat șefia în Liga Națională. Vine după două victorii consecutive și a pierdut doar o dată în ultimele 4 jocuri, un 25-33 la Gyor. Tot în fața unguroaicelor au suferit bucureștencele singurul eșec din precedentele 11 partide din propria sală, restul fiind numai triumfuri, 5 dintre ele cu peste 30 de goluri date.
Midtjylland ocupă poziția secundă, cu 6 puncte. Într-o formă deosebită în acest sezon, formația daneză este singura care a putut să o învingă pe Gyor, 27-23 acasă. Mai mult, este imbatabilă de 5 meciuri, toate câștigate, și nu s-a înclinat decât o dată de 9 jocuri încoace. Eșecul l-a încasat la Rostov, 20-26, și este unicul din anterioarele 4 deplasări, celelalte 3 terminându-le numai cu triumfuri.
În tur, CSM a pierdut, 21-24, deși la pauză conducea cu 10-9. În schimb, triumfase în ambele partide din stagiunea trecută, 28-23 în Danemarca și 24-22 la București.
PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI
Lasă un răspuns