Articolul precedent

ÎN CĂUTAREA FOTBALULUI PIERDUT

ÎN CĂUTAREA FOTBALULUI PIERDUT

Pare straniu să spui asta după ce știi rezultatul de pe ”Camp Nou”, dar pericolul Europa League a existat în mod cert pentru Barcelona. Iar acest sentiment a fost și mai pregnant după ce Dortmund a avut prima ocazie de gol când abia trecuseră 30 de secunde. Amenințarea era reală, căci jocul catalanilor nu funcționa de ceva vreme, Borussia părea capabilă de orice, iar un potențial duel cu calificarea pe masă la Milano, în fața unui Inter reinventat de Conte și cu statisticile Barcelonei în deplasare nu transmitea optimism. În cele din urmă pericolul a trecut, Barcelona și-a câștigat deja grupa, va fi în primăvara Ligii, dar acest succes n-a alungat decât puține din umbrele ce pluteau și încă plutesc peste jocul echipei lui Valverde. 

Rezultatul s-a născut însă în primul rând grație lui Messi, care a vrut parcă să arate că Balonul de Aur ce se spune că-i va fi decernat e meritat și care, mai apoi, a anticipat un pic Sărbătorile cu câteva cadouri pentru un Griezmann în mare nevoie de așa ceva. În al doilea rând grație unei concentrări mult peste cele arătate în anumite partide de campionat. În al treilea rând urmare a unei strategii coerente a jocului fără minge și, nu neapărat în ultimul rând, urmare a unei partituri bizare scrisă de Lucien Favre (Jadon Sancho rezervă?!!). O paralelă între cele două echipe se poate face, căci Borussia tot încearcă să regăsească fotbalul jucat cu Klopp, la fel cum și Barcelona tot caută să redescopere din conceptul cu care stăpânea lumea pe vremea lui Guardiola. În căutarea fotbalului pierdut aflându-se ambele grupări, nu mai e un paradox ca Barcelona să câștige un meci în care a pierdut raportul posesiei și în care și-a dominat adversarul atunci când acesta acesta avea mingea și nu invers.

Chiar dacă jocul în sine încă n-a convins, pentru Barcelona poate fi un punct de plecare, cam cum a fost în primul an cu Luis Enrique pe bancă un succes, tot cu 3-1, în fața lui Atletico Madrid. Ca și-atunci, tripleta de atac și-a împărțit golurile, iar sentimentul de ușurare pentru fani vine din colaborarea lui Messi cu Griezmann. 10 pase i-a oferit argentinianul francezului, una de gol și a părut că se cimentează o relație, născută poate și din cele câteva mese la care familiile Messi, Suarez și Griezmann au participat (la inițiativa lui Suarez). E un punct de plecare, dar atât.

MADRIDUL LUI HAZARD, PARISUL HAZARDULUI

Marți, Real Madrid a făcut cele mai bune 60 de minute din acest sezon, dar n-a putut câștiga în fața unui PSG ce încerca să arate, odată pentru totdeauna, că e o echipă care contează, dar care continuă să plătească o notă de plată cam mare în Europa pentru lipsa de competiție în Franța. Madrilenii n-au câștigat, dar l-au întâlnit în sfârșit pe acel Hazard pe care și-l doreau, l-au regăsit pe Isco și au redescoperit că au și o bancă de rezerve suficient de ofertantă. Nici la ei însă nu se poate vorbi de ceva mai mult decât un punct de plecare, iar scăderea din final, ca și la Barcelona de altfel, pe fondul schimbărilor făcute, ar trebui să-l îngrijoreze pe Zidane, căci Champions League e o competiție a detaliilor care nu permite niciun fel de lejeritate.

MOU`S BACK

Revenirea lui Mourinho în circuit cred că merită salutată. E un antrenor prea mare că să stea deoparte. Cu tot ceea ce are el de oferit, fotbalistic, vezi schimbarea lui Dier cu Eriksen la 0-2, și extrafotbalistic. Detaliul cu copilul de mingi pe care l-a zorit (”go, go, go!”) să dea mingea cât poate de repede pentru o repunere de la margine, din care ulterior s-a născut golul de 2-2, și pe care l-a felicitat apoi călduros e tipic pentru Mou. La fel și declarația de după, ”îmi plac copii de mingi inteligenți, așa cum eram eu”.

E LIVERPOOL CU ADEVĂRAT ÎN PERICOL?

După 1-1 cu Napoli pe ”Anfield”, Liverpool se poate trezi în afara primăverii Champions League dacă pierde în Austria, în fața unui Salzburg care a dat 16 goluri în 5 meciuri. Pare greu de crezut, dar Liverpool dă semne că începe să resimtă pe plan fizic și mental startul fulminant de sezon. Iar decembrie, de regulă, e luna marilor examene pentru echipele din Anglia, cu un plus pentru ”cormorani” care au de jucat și Mondialul Cluburilor.

Un comentariu
  • Matei spune:

    Despre Cristiano nimic? Ronaldo are parte de cel mai slab sezon al lui. Daca nu ar fi fost vorba de el, era de mult rezerva. Poate isi revine in fazele superioare ale Champions League, insa Dybala si Higuain, ambii in forma, nu-i fac viata deloc usoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă