Articolul urmator

FOTBAL ÎN EPOCA VIRUSULUI

FOTBAL ÎN EPOCA VIRUSULUI

Dacă a existat dragoste în vremea holerei, pesemne că va exista și fotbal în epoca virusului. Ce fel de fotbal, rămâne de văzut, căci și acest sport, cât e el de rege, trebuie să se supună rigorilor unei perioade complicate, pe care omenirea n-o credea posibilă și pentru care, se vede treaba, nu prea e pregătită.

Iar într-un astfel de context, ultimul lucru pe care trebuie să-l facem e să ne credem mai deștepți decât trebuie, să avem impresia că suntem mai doctori decât doctorii și să luăm în derâdere (la asta, noi românii ne pricepem teribil) unele măsuri care poate nu ne convin. Nu suntem singuri pe lume, iar dacă atunci când ne uităm în oglindă și vedem chipul unui om tânăr, probabil sănătos, cu șanse de a trece cu bine peste un virus ca ăsta, fie el și necunoscut, poate că ar fi bine să ne mutăm privirea spre stânga, ori spre dreapta, căci acolo e posibil să ne intersectăm cu cea a mamei, a tatălui, a bunicilor eventual, care sunt mai în vârstă, mai expuși. Și poate că ar trebui să le citim groaza din acele priviri, să înțelegem care sunt riscurile și să încercăm să eliminăm din viețile noastre acel egoism care ne guvernează de ceva vreme.

CALITATE ȘI LINIȘTE ÎN ”DERBY D`ITALIA

Totul e schimbat astăzi, deci și fotbalul. Duminică seară s-a jucat un ”Derby d`Italia” straniu, cred că sunteți de acord. Orice meci fără spectatori e straniu, căci se pierde fix esența pentru care a fost creat sportul. Dar s-a jucat, iar calitatea, chiar neînsoțită de gălăgia din tribune, a existat. Juve a câștigat și s-a văzut că Inter, deși la un moment dat se credea și se spera contrariul, nu e pregătită să preia puterea din mâinile încă ferme ale ”Bătrânei Doamne”. În vreme ce Antonio Conte pare blocat în tentativa de a-i găsi lui Eriksen o poziție rezonabilă în teren, lăsând impresia că e un transfer pe care nu și l-a dorit, iar în Godin și-a cam pierdut încrederea, Sarri a știut de data asta ce schimbări să facă. În evidentă criză de formă, Pjanic a stat pe bancă, a reapărut Douglas Costa, iar ca partener al lui Cristiano a fost preferat Higuain, iar Dybala a intrat pe parcurs și a scris sentința partidei cu un gol magnific. Inter a pierdut ambele partide cu Juve în acest sezon, și orice discuție legată de ”scudetto” de aici trebuie să plece.

REAL MADRID ȘI VIRUSUL SUFICIENȚEI

Un virus cât se poate de ciudat îi afectează pe cei de la Real Madrid. Virusul suficienței, despre care am mai scris aici și cu alte ocazii. Căci e greu de explicat cum echipa lui Zidane a pierdut în fața lui Betis la fix o săptămână după ce învingea Barcelona și recupera prima poziție. De pierdut se poate întâmpla, contează însă și maniera, iar maniera în care au pierdut madrilenii la Sevilla e cea a unei echipe care credea că orice meci se câștigă grație valorii individuale. Se spune că un campionat se câștigă în duelurile cu contracandidatele, dar se poate pierde în partide cu echipe din partea de jos a clasamentului. Așa cum era Betis, așa cum era Levante, așa cum era Mallorca, așa cum erau Celta ori Valladolid. Primera Division s-a echilibrat mult în ultima vreme, nu e mai acel campionat în care Real și Barcelona câștigau lejer cu oricine, iar surprizele erau puține. Acum e un campionat în care oricine se poate bate cu Real și Barcelona, astfel că finalul e greu de anticipat.

UNITED SE SIMTE BINE DOAR CU CEI MARI

Manchester United a învins din nou pe Manchester City și se poate vorbi de un fenomen ciudat pe ”Old Trafford”. Echipa lui Solskjaer obține victorii și joacă bine cu adversari importanți (a nu se uita că United a smuls un egal lui Liverpool, în octombrie), dar cu restul plutonului își pierde reperele. United e un club mare, dincolo de perioada mai puțin fericită pe care o traversează, și pare că se simte bine doar în compania celorlalți ”granzi”.

P.S 1

Vineri s-a jucat în Bundesliga un Paderborn-Koln. Nimic ieșit din comun, nici măcar victoria oaspeților. Doar un detaliu: partida a început cu jumătate de ceas mai devreme decât ora obișnuită de vineri seară pentru că stadionul celor de la Paderborn, cel mai mic din Bundesliga, se află într-o zonă rezidențială unde orice tip de gălăgie e interzis după ora 22:00. Căutați un exemplu similar la noi și poate veți înțelege de ce nemții abordează cu mult mai mult calm această problemă numită ”Coronavirus”.

 

Un comentariu
  • Biziniche Gheorghe spune:

    Desi au trecut 20 de ani de cand nu mai arbitrez,asta seara am trait doua sentimente,total opuse. Am fost trist sa vad cum un fotbalist foarte talentat,Ianis Hagi,copil cuminte cu o educatie sanatoasa,primita de la parinti,este marginalizat de catre antrenor si coechipierii de la Rangers.Acestia,ingamfati, stiind cat de bine joaca cu ambele picioare,iau luat mingea din mana si chiar l-au impins,cand a vrut sa execute,lovitura sau corner.
    Partea,totusi frumoasa,a fost atunci cand v-am trimis acest mesaj,in emisiune,tu,Ionel Danciulescu si Cristi Geambasu,v-ati adus aminte de mine. Am trait un moment de emotie,pentru care va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă